efhmerida1

Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας υποσχέθηκε από τον Έβρο ο πρόεδρος της ΝΔ

Σε απόλυτη προτεραιότητα και η δημιουργία νέου τελωνείου στους Κήπους. Τι είπε απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και εν γένει του ιδιωτικού τομέα που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη όλου του Έβρου, υποσχέθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, άκουσε όλα τα ζητήματα που του έθεσαν εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων και παραγωγικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι περιέγραψαν με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, μετά από 9 χρόνια κρίσης.

Οι φορείς της περιοχής έθεσαν στον κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υψηλή φορολογία, την έλλειψη κινήτρων για επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα με τις γειτονικές χώρες, το παραεμπόριο, την επιδότηση κόστους εργασίας 12% (για την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής-δεν πρόκειται να επανέλθει) και για μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Ο κ.  Μητσοτάκης με τη σειρά του, σημείωσε πως στόχος της ΝΔ είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, χωρίς αστερίσκους, αφού μπορεί να αποτελέσει τη μηχανή της ανάπτυξης η οποία δημιουργεί πλούτο και θέσεις απασχόλησης, σταθερές και καλά πληρωμένες. Τόνισε πως με αυτή την παραδοχή, κάποιοι συμφωνούν μόνο στα λόγια, όχι στην πράξη, υπονομεύοντας την υγιή επιχειρηματικοτητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

«Εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε φωναχτά και χωρίς αστερίσκους ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, αφού μόνο έτσι μπορεί να παραχθεί πλούτος… Θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες περικοπές μείωσης των φορολογικών συντελεστών για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων. Επίσης, όχι άμεσα, αλλά μεσοπρόθεσμα, θα επαναξιολογήσουμε το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Το παρόν καθεστώς είναι απολύτως καταστροφικό και για τις επιχειρήσεις και για τα ασφαλιστικά ταμεία και οδηγεί σε έξαρση της φοροδιαφυγής.  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί το τελωνείο των Κήπων, αναφέρθηκε στην απόλυτη προτεραιότητα, όπως είπε, της δημιουργίας νέων υποδομών,  αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή που μπορεί και πρέπει να παίξει για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη ο μεθοριακός αυτός σταθμός.

 Άλλες επισκέψεις και επαφές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Κήπων και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, δηλώνοντας: «Θέλω να επαναλάβω – για άλλη μια φορά –  ότι η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή. Η  Ελλάδα επιδιώκει σταθερά, καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες, όμως, στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».  Ο κ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε και την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία,  όπου, όπως είπε, «επιβεβαίωσα, για άλλη μια φορά, το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κρατούν αυτό το αξιόμαχο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο».

Η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ ολοκληρώθηκε με επίσκεψή του το μεσημέρι στην ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκαν αλιείς της περιοχής, θέτοντας του τα γνωστά προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τον κλάδο. Του έκαναν μάλιστα δώρο μία εικόνα του Αγίου Νικολάου.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr