Σε νέα, ψηφιακή εποχή η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Μία νέα, ψηφιακή και υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διαθέτει και επίσημα από χθες το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η ανανέωση του εξοπλισμού της, ο οποίος εγκαινιάστηκε χθες, στοίχισε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και καλύφθηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Ο εξοπλισμός της μονάδας εκσυγχρονίστηκε μετά από 18 χρόνια και περιλαμβάνει δέκα κρεβάτια τα οποία επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και συνοδό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών.

Μιλώντας χθες το πρωί στην τελετή των εγκαινίων της νέας μονάδας ο Διευθυντής της ΜΕΘ καθηγητής Ιωάννης Πνευματικός, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, έκανε λόγο για έναν μαραθώνιο περίπου πέντε ετών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να επιτευχθεί η προμήθεια υψηλής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

H ΜΕΘ του ΓΠΝΑ έχει πιστοποίηση ISO9001 και είναι η τρίτη μονάδα της χώρας που είναι πιστοποιημένη για την  επαγγελματική της επάρκεια και για την παροχή ποιοτικού, επιστημονικού και κλινικού έργου. Από το 2012 μέχρι σήμερα στη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ, έχουν νοσηλευτεί 4.200 ασθενείς, ενώ σώθηκαν πάνω από 3.000 άτομα.

«Έχουμε  μια υπερσύγχρονη ΜΕΘ πανεπιστημιακού επιπέδου η οποία πέρα του  κλινικού έργου που παρέχει σε όλη την Περιφέρεια, εκπαιδεύει φοιτητές, νέους γιατρούς, ειδικευόμενους, εξειδικευμένους, είναι από τις πρώτες ΜΕΘ της χώρας, η οποία χορηγεί τον τίτλο του εντατικολόγου», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για εμάς και είμαστε  αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα  προασπίζοντας πριν από όλα την δημόσια υγεία και οπωσδήποτε την  ιατρική έρευνα και εκπαίδευση μέσω της Ιατρικής σχολής,» είπε ο κ .Πνευματικός  και υπογράμμισε πως «ο εξοπλισμός της Μονάδας αποτελεί  ένα ποιοτικό άλμα προς την ψηφιακή εποχή για την παρακολούθηση των ασθενών, την πιο γρήγορη διάγνωση και παρέμβαση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό έργο και πιο συγκεκριμένα στη μελέτη της πολυπλοκότητας της βαριάς νόσου, έρευνα πολύ προηγμένη παγκοσμίως που διενεργεί ο συνεργάτης του κ. Πνευματικού, ο αναπληρωτής καθηγητής Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ο εξοπλισμός της μονάδας εκσυγχρονίστηκε μετά από 18 χρόνια μέσω ΕΣΠΑ
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για εμάς» τόνισε ο καθηγητής Ιωάννης Πνευματικός

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του