«Σήριαλ» η ενοικίαση του αναψυκτηρίου στο πάρκο Αλτιναλμάζη

Ούτε ένας ενδιαφερόμενος στην 5η κατά σειρά δημοπρασία… Στις 22 Σεπτεμβρίου ο νέος διαγωνισμός

Σε κανονικό ‘σήριαλ’ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου στο νέο πάρκο της Αλεξανδρούπολης, στο πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα. Το πάρκο, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Β. Λαμπάκης, θα είναι σύντομα έτοιμο, ωστόσο το θέμα της εύρεσης ενοικιαστή για το κατάστημα εντός του πάρκου ταλαιπωρεί και προβληματίζει τη δημοτική αρχή.

Μετά από 3 άγονους διαγωνισμούς, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά τους οποίους δεν εμφανίστηκε ούτε ένας πλειοδότης για την εκμίσθωσή του, η 4η φορά φάνηκε πως θα ήταν η τυχερή, αφού εμφανίστηκαν 4 ενδιαφερόμενοι, με έναν από αυτούς να αναδεικνύεται, τελικά, πλειοδότης. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας που με μίσθωμα 2.450 ευρώ το μήνα θα νοίκιαζε για 6 χρόνια το αναψυκτήριο, αποφάσισε τελικά να κάνει πίσω, όταν ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για λειτουργία του καταστήματος ως εστιατόριο. Οι λόγοι αναφέρονται σε απόφαση της οικονομικής επιτροπής μετά τη συνεδρίασή της στις 2/9. Όπως επισημαίνεται, ο διαγωνισμός, κατά τον οποίο υπήρξε πλειοδότης, θα πρέπει να ακυρωθεί, «λόγω υπέρβασης του αντικειμένου στην προκήρυξη μίσθωσης του ακινήτου ήτοι: αντί του δικαιώματος στο μισθωτή χρησιμοποίησης του κτιρίου ως «αναψυκτήριο» (κατηγορίας επιχείρηση μαζικής εστίασης- πρόχειρου γεύματος ζεστής και κρύας κουζίνας), ετέθη μη νομίμως, λόγω απαγόρευσης αυτής της χρήσης εντός του πάρκου, η χρήση «επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος», με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υπογραφή της σύμβασης με τον μισθωτή που προέκυψε λόγω του ως άνω μη νόμιμου όρου».

Στο νέο διαγωνισμό, τον 5ο κατά σειρά, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/9, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος. Έτσι, ο δήμος προχωρά για 6η φορά σε φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, στις 22/9 με όριο πρώτης προσφοράς, και πάλι στα 1000 ευρώ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του