efhmerida1

Νέα σχολική χρονιά με προβλήματα για σχολεία του Έβρου

Παρά το γεγονός ότι το φετινό πρώτο κουδούνι ήχησε χωρίς πολλά προβλήματα και με μεγάλη πληρότητα σε εκπαιδευτικούς για τα περισσότερα σχολεία του Έβρου, υπάρχουν, ακόμη, περιπτώσεις σχολείων με… ανοικτά ζητήματα.

Ένα από αυτά αφορά στο δημοτικό σχολείο της Καμαριώτισσας, στο οποίο λείπουν 2 εκπαιδευτικοί, ενώ σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου της Νέας Βύσσας «Καραθεοδώρειο» αντιδρώντας στον φημολογούμενο υποβιβασμό του σχολείου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο.

Στη Βουλή οι ελλείψεις της Σαμοθράκης

Με επιστολή του προς την διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας αναφέρεται στις δύο κενές θέσεις εκπαιδευτικών στις τάξεις Α1΄και Β΄. Όπως τονίζουν, από τα 7 τμήματα έχουν καλυφθεί οι 5 θέσεις δασκάλων.

«Ζητούμε άμεσα να καλυφθούν οι 2 κενές θέσεις δασκάλων (Π.Ε.70), ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα τόσο με τη μάθηση των παιδιών μας, αλλά κυρίως και με τη σωματική τους ακεραιότητα».

Ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Οι γονείς των μικρών μαθητών συγκεκριμένα αιτούνται να καλυφθούν οι θέσεις δύο δασκάλων Π.Ε.(70) για τις τάξεις Α1 και Β, προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν αξιοπρεπή εκπαίδευση και φύλαξη.

Το Υπουργείο Παιδείας επενδύει σε τροπολογίες για την απαξίωση την αριστείας, και την λοταρία για σημαιοφόρους. Ωστόσο η νέα σχολική χρονιά βρήκε μαθητές χωρίς δασκάλους και γονείς σε απόγνωση. Οι ιδεοληψίες λειτουργούν εις βάρος της ουσίας…» αναφέρει ο βουλευτής στο κείμενο της αναφοράς του.

Αποχή για το Καραθεοδώρειο

Με αποχή από τα μαθήματα, έως και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου της Νέας Βύσσας «Καραθεοδώρειο».

Στη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, αντιδρώντας στον φημολογούμενο υποβιβασμό του σχολείου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο, ενημερώθηκαν σύμφωνα με το e-vertigo.gr για την παρουσία μίας ακόμα εκπαιδευτικού στο σχολείο, η ανάληψη καθηκόντων της οποίας «ικανοποίησε κατά 50% τα αιτήματα του συλλόγου», ανέφεραν οι γονείς, που μετά την κατάληψη προχώρησαν σε συνέλευση για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.

Η απόφαση της συνέλευσης ήταν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με τη μορφή της αποχής από τα μαθήματα μέχρι την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να επιστρέψει από αναρρωτική άδεια μία ακόμα εκπαιδευτικός, συμπληρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό δασκάλων για τη λειτουργία του σχολείου ως 6/θέσιου.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, «τέσσερις μήνες μετά από την παρουσία τοπικών πολιτικών αρχόντων και στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου στις φιέστες της μετονομασίας, μετά από βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις που δόθηκαν και παρά τις δεσμεύσεις τους για το αντίθετο, επιχειρείται ο υποβιβασμός του 6θέσιου δημοτικού σχολείου σε 5θέσιο, παρόλο που ο αριθμός των μαθητών του σχολείου δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Μη λαμβάνοντας υπόψη τους τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής ούτε τις ιδιαιτερότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου μέχρι πέρσι τουλάχιστον γινόταν σεβαστό το αυτονόητο δικαίωμα κάθε τάξη ενός 6θέσιου σχολείου να έχει το δικό της δάσκαλο, προχωρούν σε άτυπο υποβιβασμό του σχολείου. Μία ακριτική περιοχή στο Βόρειο Έβρο , που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Τουρκία, η οποία έχει δύο στρατόπεδα, Γυμνάσιο και Λύκειο, ένα 6θέσιο δημοτικό σχολείο που συγκεντρώνει μαθητές από τρία χωριά, μαθητές ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν παιδιά οικονομικών μεταναστών και παιδιά ρομά, οδηγείται στον υποβιβασμό εξαιτίας της έλλειψης δασκάλων».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr