Περί τα μέσα Ιουνίου άφιξη του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

   Τι ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στη συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

 Με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασαν χθες Τρίτη, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των φορέων που συμμετείχαν δήλωσαν στο σώμα το βαθμό ετοιμότητάς τους, τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την κατάλληλη προετοιμασία – αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτών.

«Η περσινή αντιπυρική περίοδος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Αυτό θα επιχειρήσουμε και φέτος με το συντονισμό και την άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και των πολιτών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πρόληψη. Στον τομέα αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε όλες τις δυνάμεις και την προσοχή μας. Η άμεση αναγγελία εκδήλωσης πυρκαγιάς προς την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία αποτελεί κρίσιμο βήμα στην αποτελεσματική παρέμβαση για την κατάσβεσή της».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς ανακοινώνοντας επίσης την  άφιξη του πυροσβεστικού ελικοπτέρου περί τα μέσα Ιουνίου, το οποίο θα συνδράμει σημαντικά στην  αντιμετώπιση των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης και στην καύση των σιτοκαλαμιών, μια συνήθη τακτική των αγροτών κατά τους θερινούς μήνες, η οποίο ωστόσο στο παρελθόν έθεσε σε κίνδυνο αρκετές περιοχές του Έβρου. «Απαγορεύεται αυστηρά η καύση των σιτοκαλαμιών. Οι περισσότεροι αγρότες έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, του Ερυθρού Σταυρού, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, των εθελοντικών οργανώσεων, των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του