efhmerida1

Καλλιτεχνικός όμιλος Αλεξανδρούπολης

                                   «Περίπατο, στα αλησμόνητα τραγούδια, δεκαετίας του ‘50»

Ο Καλλιτεχνικός Όμιλος της πόλης μας, μπροστάρης πάντοτε, στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, με αναφορά πάντοτε, στη μνήμη του αλησμόνητου Χριστόφορου Παπαδόπουλου, άνοιξε το εορταστικό πρόγραμμά του, για τα “Ελευθέρια 2017”, με πλούσιο ρεπερτόριο, από τα περασμένα, αλησμόνητα τραγούδια. Μέσα, σε τούτη τη στενάχωρη, αγχωτική, οικονομική, κοινωνική κρίση, ταραγμένη περίοδο που περνάει η ανθρωπότητα, ειδικά η πατρίδα μας, τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν κουράγιο, ανάσα, ανάταση ψυχής, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος, η πατρίδα μας. Θα αρχίσω από την παιδική χορωδία, η οποία με την θαυμάσια παρουσία της, δικαίως έκλεψε την παράσταση, ερμηνεύοντας τραγούδια, μιας άλλης εποχής, παλιές συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, οι οποίοι σημάδεψαν την ‘χρυσή εποχή της δεκαετίας του ΄50”.

Είναι ενθαρρυντικό και ευοίωνο, καλό σημάδι με την παιδική χορωδία, γεννιέται καινούργιο καλλιτεχνικό φυτώριο, από νέα γενιά παιδιών, που επάξια συνεχίζουν και τιμούν την καλλιτεχνική παράδοση της πόλης μας, από εκεί που την άφησε ο αξέχαστος Χριστόφορος Παπαδόπουλος, με τους εκλεκτούς συνεργάτες του. Ήδη, οι αγώνες σας κυρία Κουγιουμτζή, που έχετε την ευθύνη του Ομίλου και από αυτά τα μικρά, της παιδικής χορωδίας, αποδίδουν καρπούς, κάτω από τη δική σας φροντίδα, το μεράκι και των συνεργατών σας, οι νεαροί βλαστοί θα ευδοκιμήσουν και θα τιμήσουν επάξια, ως, οι καλύτεροι συνεχιστές των προγόνων. Πιστεύω στην νέα γενιά, στις νέες, στους νέους, που διαπνέονται με όραμα, με πνεύμα δημιουργικό και βέβαια στους  άξιους δασκάλους, που εμπνέουν και καθοδηγούν και σε όλους εκείνους που, με όποιο τρόπο βάζουν το λιθαράκι τους, στα δρώμενα του τόπου, της πόλης μας.

Για τη Μικτή χορωδία, την οποία απαρτίζουν έγκριτοι συμπολίτες./σές μας, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για τα όμορφα, αλησμόνητα τραγούδια , που τιμήθηκαν από τη δική μου/μας, γενιά, στα χρόνια της νεότητάς μας. Τραγούδια που βγήκαν μέσα από πόνο, βιοπάλη, μετά από τα δεινά χρόνια της κατοχής, που τα στερηθήκαμε, στερήθηκε ο λαός μας. Τραγούδια, που υμνήθηκαν, άντεξαν  στη φθορά του χρόνου και θα παραμείνουν, για πάντα, γιατί μιλάνε κατευθείαν στις ψυχές των ανιρώπων. Από εκείνη τη στέρηση και τα αμέσως  κατοπινά δύσκολα χρόνια, που άρχισε να συνέρχεται ο κοσμάκης, αναδύθηκε η μεταπολεμική αναγέννηση, χρυσή, πνευματική, καλλιτεχνική εποχή.

Όπως, καληώρα, δοκιμάζεται και τώρα η κοινωνία μας, η οποία έχει περιέλθει, μαζί με τα άλλα και σε  “πνευματική άπνοια”, θα περάσει όπου νάνε η μπόρα, και γρήγορα η γενιά που έρχεται, όπως της παιδικής χορωδίας, θα να αναδυθούν νέοι άνθρωποι, που θα μας εκπλήξουν. Γι’αυτό, πιστεύω και επενδύω στους νέους, στη γενιά που έρχεται. Είναι η ελπίδα, το μέλλον της πατρίδας μας.

Συγχαρητήρια σε  όλους τους συντελεστές της ωραίας βραδιάς  Ιδιαίτερα, ένα προς ένα, τα παιδιά της παιδικής χορωδίας. Με την ευχή, πάντοτε, για υψηλότερους στόχους και σύντομα, εις το επανιδείν.

Υ.Γ. Καλώς και μπράβο στον Όμιλο που, στο τέλος της παράστασης τίμησε παλιά μέλη του, για την μακρόχρονη προσφορά τους.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr