Περίεργο… ενδιαφέρον συγκεντρώνει το νέο γλυπτό της Αλεξανδρούπολης

Μάρτυρες απίστευτων «θεωριών», σχετικά με το νέο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου, το οποίο θα τοποθετηθεί στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης γίνονται τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΓΝΩΜΗΣ».

Όπως είναι γνωστό, ο ντόρος γύρω από το γλυπτό Phylax, το οποίο τοποθετήθηκε πριν λίγους μήνες στο Παλαιό Φάληρο, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από ανεγκέφαλους, με αποτέλεσμα τελικώς κάποιοι να πάρουν «την κατάσταση στα χέρια τους» γκρεμίζοντάς το από το βάθρο του. Είχαν άλλωστε προηγηθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από άτομα που κρατούσαν εικόνες αγίων και σημαίες, αλλά και βανδαλισμός του έργου με μπογιά.

Στην Αλεξανδρούπολη, όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Green Cola θα δωρίσει γλυπτό του ίδιου καλλιτέχνη, του Κωστή Γεωργίου, έργα του οποίου κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται δίπλα στο μνημείο των Βισβίζηδων η βάση που θα φιλοξενήσει το γλυπτό, το οποίο, πέρα από το χρώμα, δεν θυμίζει σε τίποτα άλλο τον αποκαθηλωμένο Phylax. Είναι ένα σύμπλεγμα μορφών, το οποίο παραπέμπει σε αθλητές και συνδέεται με την αθλητική ιστορία της πόλης.

Ανησυχία σε κάποιους γραφικούς «κύκλους»

Φαίνεται όμως πως και αυτό το γλυπτό έχει προκαλέσει… ανησυχία σε κάποιους κύκλους, που -για λόγους ευγενείας- θα τους ονομάσουμε απλώς γραφικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γειτονική Ξάνθη υπάρχει μία μικρή ομάδα πολιτών, η οποία διερευνά τη σύνδεση του γλυπτού της Αλεξανδρούπολης με … σατανιστικά μηνύματα. Μάλιστα, κάποιος από αυτούς τηλεφώνησε πρόσφατα σε δημόσιο φορέα της περιοχής προειδοποιώντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο διάδοσης τέτοιων ιδεολογιών. Οι συγκεκριμένοι «ερευνητές» έχουν βάλει στο μάτι ένα άλλο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου, το οποίο έχει ως κεντρική φιγούρα έναν ταύρο, στη ράχη του οποίου υπάρχουν μορφές αντίστοιχες με αυτές του γλυπτού της Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε, όπως ανέφερε το συγκεκριμένο άτομο, είναι γνωστή η σύνδεση του σατανισμού με το συγκεκριμένο ζώο (!).

Τα παραπάνω τα μεταφέρουμε όχι για να τα πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά για να προβληματιστούμε και να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μία φορά τι είδους άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και φυσικά, όταν απλώς περιορίζονται σε «έρευνες» και «θεωρίες», τότε μπορεί κανείς απλώς να γελάσει. Ευχή όλων, όμως, είναι να μην περάσουν και σε πράξεις, όπως στην περίπτωση του Παλαιού Φαλήρου.

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του