Πάει παραλία… η κόντρα Μιχαηλίδη-Λαμπάκη

Στο πεδίο της παραλιακής ζώνης και της διεκδίκησης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού από το δήμο Αλεξανδρούπολης περνά η κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης «ΑΝΑΣΑ».

Ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Μιχαηλίδης δημοσιοποίησε ένα έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, με ημερομηνία 20 Απριλίου 2017 και αποδέκτες  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το οποίο τους προτρέπει να αποχαρακτηρίσουν όσες περιοχές δεν εξυπηρετούν ή δεν σχεδιάζεται να εξυπηρετήσουν λιμενικούς σκοπούς εφαρμόζοντας τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης, «από τα μέσα Ιουλίου του 2015, με ερωτήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο και με συνεχή δελτία τύπου και συνεντεύξεις στα τοπικά ενημερωτικά μέσα, προσπαθήσαμε να φέρουμε στην επικαιρότητα το ζήτημα του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης, με ιδιαίτερη αναφορά στο τμήμα της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα. Ένας χώρος, άμεσα συνδεδεμένος με τον αστικό ιστό της πόλης και το χαρακτηρισμό της, ως παραλιακής.
Κυρίαρχο θέμα, αποτέλεσε η ανάγκη ουσιαστικής διεκδίκησης από πλευράς της δημοτικής αρχής, για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού αυτού χώρου κάτω από τον Φάρο (από τον Άγιο Εύπλου μέχρι και το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων), τμήμα το οποίο σήμερα αποτελεί την δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα και δυστυχώς ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ στον Οργανισμό Λιμένα και το ΤΑΙΠΕΔ.
Μάλιστα εγκαίρως και με συνέπεια, τότε είχαμε επισημάνει την ιδιομορφία που υπήρχε ως προς το συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και συγκεκριμένα από τις 12/11/2012 που ο σημερινός δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, αντί της διεκδίκησης της οριστικής κυριότητας του παραλιακού μας, αποφάσισε και υπόγραψε μια προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Λ.Α., αποδεχόμενος πως ο χώρος αυτός ανήκει στον Οργανισμό Λιμένα.

Πριν από μερικούς μάλιστα μήνες, ο ίδιος ακύρωσε την δική του προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Λ.Α., προβαίνοντας στην σύναψη μιας νέας απλής παραχώρησης ΧΡΗΣΗΣ για διάστημα 13 ετών, αυτή την φορά αποδεχόμενος ως νέο ιδιοκτήτη το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ!!!
Μετά πλέον και τα νέα δεδομένα, τόσο ο κ.Λαμπάκης όσο και η διοίκηση του Ο.Λ.Α. Α.Ε. θα πρέπει άμεσα και δυνάμει του ανωτέρω Εγγράφου (αποτελεί κυριολεκτικά την τελευταία ευκαιρία), να προβούν κατόπιν συνεννοήσεως, στον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα με σκοπό την οριστική παραχώρησή του στους δημότες και τον δήμο της Αλεξανδρούπολης.
Για το ίδιο σκοπό η δημοτική παράταξη της “ΑΝΑ.Σ.Α.”, έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α. και απομένει να καθορισθεί η κατάλληλη ημερομηνία».

Η απάντηση του δημάρχου

Με τίτλο, «πάλι λάθος κατάλαβε ο κ. Μιχαηλίδης» ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρει: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτρέπει στις 20/04/2017 τα λιμάνια της χώρας (τους Οργανισμούς Λιμένων) να επαναπροσδιορίσουν τους χώρους τους, να καθορίσουν τις χρήσεις τους και να εξομοιώσουν τα λάθη ή τις ασάφειες κλπ. που υπάρχουν μέσα σε αυτά. Αυτό θα οδηγήσει σε επανακαθορισμούς των χερσαίων ζωνών.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναμένει την παρουσίαση των προβλημάτων και των νέων δεδομένων που ισχύουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, και παρακολουθεί πλήρως την όλη διαδικασία.

Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Λιμένα και στους υπηρεσιακούς του Οργανισμού που εργάζονται για αυτό το θέμα, αναμένουμε την εισήγησή τους για τις τελικές προτάσεις που θα υποβληθούν, καθώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει παρουσιάσει ήδη όλο τον προγραμματισμό του και τον σχεδιασμό των ενεργειών του στην περιοχή, πάντα σε συνεννόηση με το λιμάνι.

Με τον ίδιο τρόπο που ψάχνει ο κ. Μιχαηλίδης, μπορεί να ανακαλύψει κάποιο έγγραφο του Υπουργείου Ενέργειας προς την ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης ή του Υπουργείου Μεταφορών προς τον ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης ή ακόμη του Υπουργείου Υγείας προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν έχει παρέμβει. Ψάχνοντας ανακαλύπτεις τα δήθεν μεγάλα λάθη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Είναι μεγάλο προσόν τελικά η ανάγνωση των εγγράφων. Ούτε αυτό μπορεί να κάνει πια ο κ. Μιχαηλίδης. Υπάρχει μεγάλο πεδίο για λογική και γνώση».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του