Οι μικροί σούπερ ήρωες αλλάζουν την Αλεξανδρούπολη

Έργα του Jackson Pollock και του Andy Warhol κοσμούν από το Σάββατο το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη.

Τα μέχρι πρότινος αδιάφορα παγκάκια του πάρκου, μετά από την παρέμβαση της ομάδας του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Οι μικροί Σούπερ Ήρωες», απέκτησαν χρώμα, χαρακτήρα και ‘καλλιτεχνική αξία’!

Οι σούπερ μικροί ήρωες έθεσαν και φέτος ως αποστολή τους να αλλάξουν κάτι που δεν τους αρέσει στην πόλη τους. Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, προβληματίστηκαν και άσκησαν κριτική σε θέματα της καθημερινής τους διαβίωσης και μέσα από τον κόσμο της Τέχνης εμπνεύστηκαν και κατέληξαν στο τι θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους. Θέλοντας να έχουν ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία, κινητοποιήθηκαν και οργάνωσαν ένα σχέδιο δράσης με σκοπό την αλλαγή και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα.

Υλοποίησαν διάφορες δράσεις και επιπλέον επιτόπια έρευνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά την οποία καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν διάφορα μέρη τα οποία χρήζουν αλλαγής. H ομάδα αποφάσισε να παρέμβει και να αλλάξει το πολυσύχναστο Πάρκο Ακαδημίας. Μετά από σκέψη, συζήτηση και παρουσίαση ποικίλων προτάσεων, η ομάδα των παιδιών αποφάσισε να υλοποιήσει μια εικαστική παρέμβαση στα παγκάκια του πάρκου, παίρνοντας έμπνευση από εικαστικούς και καλλιτεχνικά ρεύματα.

Στόχος της παρέμβασης ήταν η συλλογική κινητοποίηση των κατοίκων και το μήνυμα για μια όμορφη πολύχρωμη Αλεξανδρούπολη που εμπνέει τον κόσμο και τους παροτρύνει να αξιοποιούν και ταυτόχρονα να φροντίζουν την πόλη τους. Μάλιστα, τα παιδιά σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν τρόπους εξεύρεσης χρημάτων για τα υλικά που χρειάστηκαν, καταφέρνοντας να συλλέξουν μέρος του απαιτούμενου χρηματικού ποσού. Στο έργο τους είχαν τη βοήθεια και των φιλοξενούμενων παιδιών της Arsis Transit!

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr