Νέο «ματς» Λαμπάκη-Μιχαηλίδη για το θέμα του λυκείου Φερών

Δεν έχει τέλος η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλου Μιχαηλίδη, αφού συνεχώς προκύπτουν αφορμές που την τροφοδοτούν και τη μεγεθύνουν.

Αυτή τη φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, το θέμα που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών, ήταν οι μεγάλες καθυστερήσεις για το νέο Λύκειο των Φερών που έχουν ως μοναδικά «θύματα» τους ίδιους τους μαθητές, που εδώ και περίπου 6 χρόνια, κάνουν μάθημα σε προκάτ.

Είχαν προηγηθεί δελτία τύπου και συνεντεύξεις του κ. Μιχαηλίδη, σχετικά με την ύπαρξη εκκρεμοτήτων από την πλευρά του δήμου σε ό,τι αφορά τις μελέτες του έργου, η μη επίλυση των οποίων μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια της χρηματοδότησης.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπάλληλο τα σχέδια της οριστικής μελέτης του έργου, σύμφωνα με την οποία, το κτίριο θα κατασκευαστεί σε σχήμα Γ, στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου που έχει μισθώσει ο δήμος για 30 χρόνια. Από τα 4 στρέμματα, τα 2,8 θα είναι αύλειος χώρος, ενώ το κτίριο θα μπορεί να φιλοξενήσει ως και 150 μαθητές.

Ο δήμαρχος, μιλώντας για τον κ. Μιχαηλίδη, έκανε λόγο για ένα άτομο με εμμονές, που κάνει μεγάλη ζημιά στο δήμο και στους δημότες. Σημείωσε πως ενώ μπορεί να ενημερωθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για το θέμα, σκοπίμως προκαλεί συνέχεια θόρυβο για να μιλάει στα ΜΜΕ και να συγκεντρώνει like στο facebook. Όπως ανέφερε, ενώ υποτίθεται πως τις μελέτες θα τις αναλάμβαναν οι Κτιριακές Υποδομές, πριν λίγο καιρό, ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν περίπου 10 μήνες για την ολοκλήρωσή τους, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να τις αναθέσει στην τεχνική υπηρεσία του δήμου. Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως δεν πρόκειται να χαθεί καμία χρηματοδότηση και πως υπάρχει η διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι μόλις κατατεθεί η μελέτη –περίπου τέλη Μαρτίου- θα ανοίξει αμέσως το χρηματοδοτικό μέτρο ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την ένταξη του σχολείου στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Λαμπάκης κατήγγειλε τον κ. Μιχαηλίδη ότι ευθύνεται αυτός για όλες τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει για το έργο, αφού βάζει συνεχώς εμπόδια, με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή του. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο θέμα της μίσθωσης του οικοπέδου που είχε κολλήσει για μήνες στο ελεγκτικό συνέδριο, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», κάτι που ο κ. Μιαχηλίδης αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πουθενά καταγγελία, παρά μόνο αντιπρόταση για αγορά και όχι μίσθωση του οικοπέδου.

Ο δήμαρχος τον κατηγόρησε πως «παίρνει σβάρνα ραδιόφωνα και κανάλια», πως «συκοφαντεί το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα άλλος τέτοιος αυτοδιοικητικός». Σε αυτό το σημείο, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Λαμπάκης σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη είπε «είσαι αυτοδιοικητικός εσύ; Πού έχεις γράψει τη δημοκρατία; Στα παλιά σου τα παπούτσια; Δεν ντρέπεσαι;» και τον επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» να τον καλεί «να πει αλήθειες».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως δεν έχει κάνει καμία καταγγελία και πως η ένστασή του αφορούσε το γεγονός ότι μισθώθηκε το οικόπεδο και δεν αγοράστηκε, τονίζοντας πως η απόφαση του δήμου είχε αδυναμίες και γι’ αυτό ‘κόλλησε’ στο ελεγκτικό συνέδριο. Αρνήθηκε κάθε σκοπιμότητα για τις παρεμβάσεις του, υπενθυμίζοντας πως για το θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις και τοπικοί βουλευτές.

δημοτικο συμβουλιο αλεξανδρουπολης

Ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης έκανε λόγο για κοροϊδία από την πλευρά των Κτιριακών Υποδομών, αφού διαβεβαίωνε διαρκώς ότι αναλαμβάνει πλήρως το θέμα του Λυκείου, με μεγαλόστομες δηλώσεις των αρμοδίων μάλιστα ότι «αν είναι να γίνει ένα σχολείο στη χώρα, αυτό θα είναι το λύκειο Φερών». Επισήμανε ακόμη πως μπορεί η μίσθωση του οικοπέδου να είναι για 30 χρόνια, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για μετά, αφού, «κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα από Φεριώτη».

Η Φανή Τρέλλη από την Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε πως παρά τους τεράστιους φόρους που πληρώνει ο πολίτης, έχουμε φτάσει στο σημείο να μαλώνουμε για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δηλαδή τη δημιουργία σχολείων με κρατικούς πόρους. Αντίθετα, όπως είπε, το κράτος έχει απαλλαγεί από αυτά τα θέματα και στο τέλος «θα ζητάμε προσφορές από βιομηχάνους για να μας κάνουν σχολεία».

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του λυκείου Φερών, η κα Κρίστα Μπαμπούρα σημείωσε πως ήταν ένα μικρό λάθος το ότι δεν υπήρξε νωρίτερα ενημέρωση, ζήτησε να «μας βγάλετε έξω από αυτό τον πόλεμο που υπάρχει ανάμεσά σας», καθώς, όπως τόνισε, «δεν μας ενδιαφέρει καμία αντιπαλότητα, εμείς θέλουμε να γίνει το λύκειο. Μας ενδιαφέρει να γίνει το λύκειο, γιατί ΄6 χρόνια τα παιδιά μας είναι μέσα στα προκάτ, στη βροχή και το κρύο» .

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr