«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την μπλοκαρισμένη Εγνατία Οδό

 

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης δεκάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Μέστης.

Η πολύ σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή – στην οποία τέτοια φαινόμενα δεν είναι σπάνια- είχε σαν αποτέλεσμα να «διπλώσουν»φορτηγά, διακόπτοντας την κυκλοφορία, στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη. Λίγο αργότερα, και στο ρεύμα προς Κομοτηνή παρουσιάστηκε αντίστοιχο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μείνουν και τα δύο ρεύματα κλειστά για 6 και 4 ώρες αντίστοιχα.

Κι ενώ πριν λίγες μέρες, η διοίκηση της Εγνατίας Οδού εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει ανοικτό τον αυτοκινητόδρομο, «παρά τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα», με περισσότερα από 200 μηχανήματα, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, 24 ώρες το 24ωρο, αυτή τη φορά, μάλλον κάτι δεν πήγε καλά…

Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρχε κάποια ενέργεια πρόληψης, με τη ρίψη αλατιού για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι οι  μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν σαφείς. Τα μηχανήματα της εταιρείας έφτασαν στην περιοχή με δυσκολία, λίγο αφότου εκδηλώθηκαν τα προβλήματα, ήταν όμως ήδη πολύ δύσκολη η κατάσταση για να αποσυμφορηθεί προτού περάσουν αρκετές ώρες. Μεταξύ όσων εγκλωβίστηκαν στο σημείο ήταν ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε έναν νεφροπαθή, αλλά και ένα βρέφος με τους γονείς του. Όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους προορισμούς τους.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς  που συντόνιζε την προσπάθεια να κρατηθούν ανοικτοί οι παράδρομοι της Εγνατίας, η εταιρεία του αυτοκινητόδρομου, έπρεπε από νωρίς να ρίξει στον δρόμο αλάτι, και τα μηχανήματά της να είναι σε επιφυλακή.

Επίσημη απάντηση από την Εγνατία δεν υπάρχει, ωστόσο κάποιοι από αυτούς που εργάστηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων το απόγευμα της Πέμπτης, έκαναν λόγο για ευθύνη των οδηγών των βαρέων οχημάτων, αφήνοντας να εννοηθεί πως και η Τροχαία θα έπρεπε να είχε απαγορεύσει από νωρίς και προληπτικά και όχι κατόπιν εορτής την κυκλοφορία τους στον αυτοκινητόδρομο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του