Μικρή αναστάτωση με το επίδομα θέρμανσης στον Έβρο

Για λίγες ώρες, το σύστημα υποβολής αιτήσεων, είχε τον νομό στη Β’ κλιματική ζώνη, ενώ ανήκει πλέον στην Α’.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε κι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις με βάση την παλιά ζώνη, πρέπει να κάνουν νέα αίτηση.

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου,  όταν, αφού άνοιξε η εφαρμογή TAXISγια την υποβολή αιτήσεων για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, έκπληκτοι οι Εβρίτες είδαν ότι ο νομός παρέμενε στη Β’ κλιματική ζώνη, ενώ πριν λίγα 24ωρα, με υπουργική απόφαση, είχε περάσει στην Α’, ώστε να δικαιούνται μεγαλύτερη επιδότηση όσοι πληρούν τα κριτήρια.

Μέσω τηλεφώνων, socialmedia και ιστοσελίδων, το πρόβλημα έγινε ταχύτατα και ευρέως γνωστό, ενώ η μία καταγγελία ακολουθούσε την άλλη.  Όπως έλεγαν οι πολίτες,  στο αποδεικτικό υποβολής της αίτησης που υπέβαλαν, ως επιδοτούμενη ποσότητα αναγράφονταν 15 λίτρα ανά τ.μ., αντί για 25 λίτρα. Σαν να μην άλλαξε δηλαδή τίποτα, σε σχέση με πέρυσι που ο Έβρος ήταν στην Β’ ζώνη.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γύρω στις 11 το βράδυ, ενώ με μήνυμά της στο facebook, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ανέφερε:
«Σας ενημερώνω ότι υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα στην εφαρμογή του taxisnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο διορθώθηκε. Για τον Έβρο σε κάποιους κωδικούς δεν ανανεώθηκε το σύστημα, ώστε να υπολογίζεται το ποσό στην Α’ κλιματική ζώνη. Παρακαλώ όσοι και όσες κάνατε ήδη αιτήσεις να τις ακυρώσετε και να επαναλάβετε τη διαδικασία εκ νέου».

4.000 αιτήσεις σε ένα τέταρτο!

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους φορολογούμενους είναι ότι μέσα στο πρώτο τέταρτο από το άνοιγμα της εφαρμογής, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 4.000.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος του έτους έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 11 ημερών για να υποβάλλουν την αίτησή τους. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 31η Δεκεμβρίου, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του