Μαυρίδης, τέλος, από την παράταξη Λαμπάκη

Έξι μήνες κράτησε η παραμονή του δημοτικού συμβούλου Κώστα Μαυρίδη στους κόλπους της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», μετά την υποβολή της παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας τον περασμένο Ιούλιο.

Μία παραίτηση της οποίας προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο και ακολούθησε έντονη φημολογία για ανεξαρτητοποίηση του κ. Μαυρίδη.

Η ανακοίνωση διαγραφής, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, χθες το μεσημέρι, ήταν ιδιαίτερα λιτή:

«Δια της παρούσης γνωστοποιούμε τη διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου, κου Κωνσταντίνου Μαυρίδη,  από την παράταξή μας «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» για λόγους που αφορούν αντιδεοντολογική και ασύμβατη συμπεριφορά με την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική αιτία που οδήγησε στην έξοδο από την παράταξη τον κ. Μαυρίδη είναι η γνωστή υπόθεση της ΤΙΕΔΑ. Μία αλλαγή της νομοθεσίας που όριζε την περικοπή κατά 50% των αμοιβών για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων στις δημοτικές επιχειρήσεις, δεν εφαρμόστηκε, λόγω άγνοιας, για αρκετούς μήνες στην ΤΙΕΔΑ, με αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί ένα χρέος προς την επιχείρηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν για την επιστροφή των ποσών, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα, μάλιστα, η σημερινή διοίκηση της ΤΙΕΔΑ να υποχρεωθεί να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Ο κ. Μαυρίδης, ως πρώην πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, είχε τονίσει πως θα επιστρέψει τα χρήματα, σταδιακά, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες. Σε αυτό το πλαίσιο, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ο κ. Μαυρίδης δεν είναι ο μοναδικός που δεν έχει ακόμη τακτοποιήσει το χρέος του, παρ’ όλα αυτά, είναι ο μοναδικός που διαγράφεται από την παράταξη, κατά πάσα πιθανότητα για την υπόθεση αυτή.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο reportal.gr, ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως «ο κ. Λαμπάκης δεν έχει τα κότσια να αναλάβει τις ευθύνες του», σημειώνοντας πως «πρέπει να ανδρωθεί». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, αλλά θα παραμείνει ως ανεξάρτητος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του