Επικίνδυνοι ποδηλατόδρομοι στην Αλεξανδρούπολη

Κάτι πρέπει να γίνει με τους ποδηλατόδρομους και ιδιαίτερα με αυτούς επί των οδών 14ης Μαΐου και Ιωακείμ Καβύρη. Είναι πραγματικά επικίνδυνοι για τους ποδηλάτες.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους οδηγούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους επάνω στον ποδηλατόδρομο ή που ανοίγουν απρόσεκτα την πόρτα τους όταν βγαίνουν από το όχημά τους, αφού έχουν παρκάρει δίπλα σε αυτόν. Αναφέρομαι κυρίως στη συμπεριφορά των οδηγών όταν έρχονται από τους κάθετους δρόμους και επιχειρούν να μπουν στους δυο παραπάνω μονοδρόμους ή να βγουν από αυτούς.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις τραυματισμού ποδηλατών, μερικές σοβαρές. Προχθές έπεσα θύμα μιας οδηγού που με παρέσυρε μαζί με το ποδήλατό μου στην Ιωακείμ Καβύρη, ενώ κινούμουν επί της διασταύρωσης με την Ανατολικής Θράκης. Ευτυχώς είχε μικρή ταχύτητα και δεν υπήρξε τραυματισμός. Η τροχαία θα πρέπει, για να μη θρηνήσουμε θύματα, να χρωματίσει με έντονο χρώμα το τμήμα του ποδηλατόδρομου που διασχίζει τις διασταυρώσεις, τοποθετώντας και ειδικά «καρφιά», ώστε οι οδηγοί να σταματούν πριν από τον ποδηλατόδρομο και όχι επί αυτού, παραβιάζοντας το STOP που υπάρχει και που θα πρέπει να γράφεται και επί του οδοστρώματος.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Δήμο θα πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών, αλλά και των πεζών ότι ο ποδηλατόδρομος δεν είναι ούτε πάρκινγκ ούτε διάδρομος περιπάτου και ότι ο ποδηλάτης πρέπει να έχει, πέρα από τον ΚΟΚ, μια ευγενική προτεραιότητα και για ένα επί πλέον λόγο. Όταν το ποδήλατο σταματήσει να κινείται, πέφτει.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο