Επανήλθαν οι υπηρεσίες του Δήμου Σαμοθράκης

Στον 1ο όροφο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Χώρας στεγάζονται πλέον οι δημοτικές υπηρεσίες της Σαμοθράκης, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο κτίριο του Δημαρχείου από τη θεομηνία της 26ης Σεπτεμβρίου.
34 μέρες μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε το νησί και είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή όχι μόνο του Δημαρχείου, αλλά και του ΚΕΠ και του Κέντρου Κοινότητας Σαμοθράκης, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ανακούφιση ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουν αποκατασταθεί κτιριακά και λειτουργικά και μπορούν να προχωρήσουν στο έργο τους, με δυσκολίες μεν, αλλά έχοντας λύσει τα βασικά λειτουργικά τους προβλήματα.

Ήδη από τις πρώτες 15 ημέρες, ανακτήθηκε ότι ήταν δυνατόν από έπιπλα, αντικαταστάθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές που ήταν καθολικά κατεστραμμένες και ανακτήθηκαν αρχεία από κατεστραμμένο ηλεκτρονικό υλικό.

Προβλήματα υπάρχουν ακόμη, καθώς το ΚΕΠ δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως την πρόσβαση του στον κόμβο (σύνδεσης του με τον ΟΑΕΔ και το ΥΠΕΣ), ωστόσο οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται κανονικά. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται ενώ αναμένεται ο εξοπλισμός που λείπει για το Κέντρο Κοινότητας. Νέες τηλεφωνικές συνδέσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο παλιό δημοτικό της Χώρας, όπου στεγάζεται πλέον το νέο Δημαρχείο λειτουργούν αυτή την στιγμή οι Διοικητικές Υπηρεσίες, το Ληξιαρχείο, οι Οικονομικές Υπηρεσίες, το Ταμείο, το Γραφείο Δημάρχου και το Γραφείο Αντιδημάρχων.

Το ΚΕΠ στεγάζεται στο ισόγειο του παλιού κτιρίου του ΟΤΕ στη Χώρα και το Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης στον 1ο όροφο του ίδιου κτιρίου.

Η Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Προγραμματισμού συνεχίζουν να στεγάζονται στο κτίριο Δημητριάδη στη Χώρα όπως επίσης ο Ανταποκριτής ΟΓΑ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο