Εντυπωσιάζει η νέα εικαστική δουλειά της Αθανασίας Πεφτουλίδη

Εντυπωσιάζει το φιλότεχνο κοινό της Αλεξανδρούπολης-και όχι μόνο-η νέα εικαστική δουλειά της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη με τίτλο «Δίπολον», που θα παρουσιάζεται μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στην Art Gallery.

H έκθεση, που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής και μικρογλυπτά από papier-mache, έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια και εντυπώσεις από τους επισκέπτες και τους πολλούς φίλους της ζωγράφου που παρακολουθούν χρόνια την εικαστική της διαδρομή.

Κεντρικό σημείο της έκθεσης αποτελεί η πρώτη μικρών διαστάσεων γλυπτική της εικαστικού, που δημιουργεί μια νέα προσωπική γραφή. Τα μικρογλυπτά της, που εντυπωσιάζουν με την εκφραστικότητα τους, είναι η επιτομή της θηλυκότητας η οποία δεν υπόκειται σε κοινωνικά στερεότυπα, οι γυναίκες χαίρονται τη θηλυκότητα τους και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν.

Τα έργα της ζωγραφικής της αντλούν τη θεματογραφία τους από τη φύση. Η φύση παρουσιάζεται μέσα από το σύμπαν και ο άνθρωπος είναι μέρος αυτού, αλλά στέκεται απέναντι και το παρακολουθεί. Ίσως και γι’ αυτό δεν δίνει πουθενά την αίσθηση της μοναξιάς. Σε κάποια έργα τα μπλε μέχρι και τα δραματικά μαύρα δημιουργούν ένα μυστηριακό σύμπαν το οποίο προκαλεί την αίσθηση του δέους, αλλά όχι του φόβου.

Κι όπως πάντα υπάρχουν έργα της που η παρουσία και η απουσία του ανθρώπου δηλώνεται μέσα από αντικείμενα που βίωσε και μιας ανάμνησης που ίσως να είναι κι ένα όνειρο.

Βιογραφικό:

Η Αθανασία Ταμπούρα-Πεφτουλίδη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1956. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου το 2003 ίδρυσε την «Art Gallery», χώρο στον οποίο αναπτύσσει αξιοσημείωτη εκθεσιακή δραστηριότητα. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

πηγή: artpress.sundaybloody.com

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο