Δωρεάν μαθήματα στήριξης σε άπορους μαθητές

Μαθήματα για την στήριξη μαθητών που χρήζουν υποστήριξης στη μελέτη και οι οικογένειές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορούν να τους την εξασφαλίσουν οργανώνει ο Δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Για δεύτερη χρονιά εφέτος, το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ορεστιάδας, σε συνεργασία με Εθελοντές Εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας που είναι ήδη εγγεγραμμένοι αλλά και αυτούς που επιθυμούν για πρώτη φορά να εγγραφούν στα μητρώα εθελοντών της εθελοντικής ομάδας Παιδείας, συνενώνουν τις δυνάμεις τους, για την στήριξη μαθητών που χρήζουν υποστήριξης στη μελέτη των σχολικών μαθημάτων τους και οι οικογένειές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορούν να τους την εξασφαλίσουν.

Η κοινωνική υπηρεσία με σχετικές κοινωνικές έρευνες και αυστηρά κριτήρια ελέγχου, έχει προβεί στην καταγραφή ικανού αριθμού μαθητών [που έχουν ανάγκη κι έχει εξασφαλίσει με την συνεργασία του 3ου Γυμνασίου, που στεγάζει και το Εσπερινό Λύκειο και Γυμνάσιο της πόλης μας, τον απαιτούμενο και κατάλληλο χώρο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με την μορφή εξατομικευμένης μελέτης είτε με ολιγομελείς ομάδες, εντελώς δωρεάν.

Οι πρώτοι εθελοντές εκπαιδευτικοί έχουν ενημερωθεί και θα υπάρξει σύντομα συνάντηση ενημέρωσης και συντονισμού.

Μέσα από τη σελίδα αυτή με την παρούσα ανακοίνωση προσκαλούμε τόσο νέους εθελοντές εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να πλαισιώσουν αυτή την τόσο αξιόλογη και χρήσιμη εθελοντική πρωτοβουλία, όσο και τις άπορες οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης σε αυτό τον τομέα, να επικοινωνήσουν με τις: Καδοπούλου Ε. και Μαρασλή Α., στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ορεστιάδας στο τηλ. 25523-50015 και 25523-50016.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο