Διαμαρτυρία φορέων του Τυχερού για το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό προστασίας του πολίτη και στους βουλευτές Έβρου, σχετικά με το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Τυχερού, όπως αυτό προβλέπεται με το σχέδιο αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλαν φορείς του Τυχερού. Η επιστολή αναλυτικά:

Μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κυκλοφόρησε από τα τοπικά ΜΜΕ, και προβλέπει το κλείσιμο του Α.Τ Τυχερού, και την έντονη ανησυχία των πολιτών οι οποίοι είναι ανάστατοι με την είδηση, συνήλθαν σε σύσκεψη εκπρόσωποι των τοπικών φορέων για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Οι πολίτες του Τυχερού, οι οποίοι βιώνουν την υποβάθμιση του τόπου τους, από την βίαια προσάρτηση με το σχέδιο «Καλλικράτης» του δήμου τους σε αυτόν του Σουφλίου, βλέπουν με αγανάκτηση την μοναδική υπηρεσία που τους απέμεινε να οδεύει προς κλείσιμο.

Το αίσθημα ασφάλειας που έχουν κυρίως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Δ.Ε Τυχερού αντικαθίσταται με τον φόβο. Μια κοινωνία 4.500 κατοίκων, με Γυμνάσιο –Λύκειο, υποκατάστημα τράπεζας, και πολλούς οικονομικούς μετανάστες, μια πολυπολιτισμική κοινωνία, χωρίς την παρουσία της αστυνομίας δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

Το κόστος λειτουργίας του Α.Τ Τυχερού είναι πολύ χαμηλό, και μπορεί να γίνει χαμηλότερο με την μετεγκατάσταση στον κάτω όροφο του παλαιού δημαρχείου ή με την συστέγαση στο τμήμα συνοριακής φύλαξης.

Η μετακίνηση περιπολικού από το Σουφλί μέχρι την Ταύρη, θα αυξήσει τα έξοδα κίνησης, αφού η απόσταση που πρέπει να διανύσει είναι 27 χιλιόμετρα, ενώ από το Τυχερό η μεγαλύτερη απόσταση για τα χωρία του πρώην δήμου, είναι επτά χιλιόμετρα.

Οι φορείς του Τυχερού , εκφράζοντας όλους τους πολίτες της Δ.Ε, δηλώνουν την έντονη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Α.Τ, που θα υποβαθμίσει και άλλο την περιοχή τους .

Ζητούν την εξαίρεση , από κάθε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης , του Α.Τ Τυχερού και δηλώνουν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις εάν αυτό δεν συμβεί άμεσα.
H κοινωνία του Τυχερού δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση και απαξίωση, το Α.Τ δεν πρέπει να κλείσει.

Οι βουλευτές εκπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να αγωνιστούν μαζί τους για να μην προχωρήσει το μέτρο
Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το μέλλον αυτού του τόπου, τα αποτελέσματα του συγκεντρωτισμού τα ζήσαμε και τα ζούμε , η ύπαιθρος πρέπει να μείνει ζωντανή.

Όχι άλλη υποβάθμιση – Όχι στο κλείσιμο του Α.Τ.Τυχερού

Οι Φορείς
Δ.Ε Τυχερού
Δ.Κ Τυχερού
Τοπικές κοινότητες
Αγροτικός Σύλλογος
Σύλλογος Επαγγελματιών
ΤΟΕΒ Τυχερού
ΑΣΚΓΕ Σπαραγγιών
Θεογένης Κοιν.Σ.Επ
Λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος
Σύλλογος Φεστιβάλ Νεολαίας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του