efhmerida1

Δήλωση πρόκληση Βασιλακόπουλου για τους Θρακιώτες

«Είπαμε όχι σε τελικό μπάσκετ στην Ξάνθη λόγω… μουσουλμανικής μειονότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε πως η “μουσουλμανική μειονότητα” της Θράκης θα… απειλούσε την ασφαλή διεξαγωγή του. Οργισμένες οι αντιδράσεις.

Νομίζαμε ότι η γελοιότητα έχει κάποια όρια. Να που κάποιοι φαίνεται ότι τα ξεπερνούν κατά πολύ. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Βασιλακόπουλο που με δηλώσεις του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε πως η “μουσουλμανική μειονότητα” της Θράκης θα… απειλούσε την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, σε περίπτωση που γινόταν στην πόλη της Ξάνθης.

Όπως δήλωσε στον Arena FM της Θεσ/νίκης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί στην Ξάνθη επειδή αυτός και οι συνεργάτες του φοβήθηκαν ότι θα υπήρχαν θέματα με οπαδούς των δύο ομάδων και με τη μουσουλμανική μειονότητα!

Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλη άγνοια υπάρχει από ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει στην περιοχή της Θράκης. Γιατί αν ήξεραν πως είναι τα πράγματα θα γνώριζαν ότι Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί συμβιώνουν ειρηνικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έμεινε σε αυτή τη δήλωση περί εμπλοκής της μουσουλμανικής κοινότητας, αλλά έμπλεξε και τον Γιώργο Νταλάρα στο θέμα:

«Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε θέμα με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας». 

Βέβαια, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν είχε κανένα θέμα όταν η Εθνική Ελλάδας είχε παίξει στην Ξάνθη και τότε πανηγύριζαν στο γεμάτο Αμοιρίδιο Έλληνες Χριστιανοί και Έλληνες Μουσουλμάνοι, στηρίζοντας τον Αντετοκούνμπο και την παρέα του.

Περιμένουμε βέβαια από τον Υφυπουργό Αθλητισμού  και την Ελληνική κυβέρνησή που με περίσσιο ζήλο έσπευσαν να παρέμβουν στα της ΕΠΟ και να ρίξουν τον Ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, να πράξουν αναλόγως και σε αυτό το εθνικιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα από τον «αιώνιο» πρόεδρο της ΕΟΚ.

Περιφερειάρχης ΑΜΘ: Απαράδεκτες δηλώσεις, φιλόξενη η Ξάνθη και η Θράκη

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας μπάσκετ στην Ξάνθη.

«Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία.»

Εξοργισμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου εξαπέλυσε με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, με αφορμή τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΚ για την ακριτική πόλη σε συνέντευξη του.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena FM” προκάλεσαν την οργή του Αντιπεριφερειάρχη Θράκης, Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη. Συν τοις άλλοις, προκάλεσαν και την άμεση απάντηση του, η οποία εκφράστηκε με την κάτωθι επιστολή που απέστειλε προς τα Μ.Μ.Ε., χρησιμοποιώντας μάλιστα βαριές εκφράσεις κατά του Προέδρου της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης:

“Η ντροπή είναι πολύ μικρή λέξη για να αποδώσει την ύβρη και τη θρασύτητα του κ. Βασιλακόπουλου, προέδρου της ΕΟΚ, σχετικά με τη δήλωση του για την Ξάνθη ως μη κατάλληλο τόπο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Και αυτό επειδή ήμασταν η μοναδική πόλη που εγγράφως και επισήμως διεκδικήσαμε τον τελικό του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μας προσάψει τίποτε άλλο. Ποιός σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι;

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε επαρκώς στα παραπάνω ερωτήματα μας, δεν μένει παρά να σας χαρακτηρίσουμε ως έναν κοινό συκοφάντη, ψεύτη, που με την άθλια δήλωση σας, υποσκάπτετε όχι μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ηρεμία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής. Η λέξη ντροπή είναι λίγη.

Τι να περιμένει κανείς από έναν παράγοντα «δεινόσαυρο» της Ε.Ο.Καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στη δεκαετία των 80 και μόνο σε μόνο σε άνοια μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενα του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Κύριε Βασιλακόπουλε, αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφτεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όμως να μας αφήσετε ήσυχους να πορευτούμε με τα οράματα μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητα μας.

Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με τις ίντριγκες που σας καθιέρωσαν «δεινόσαυρο» παράγοντα”.

Οργισμένος και ο ιδιοκτήτης του Άρη Ν.Λάσκαρης

Η… επιχειρηματολογία του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, περί των λόγων απόρριψης της Ξάνθης για έδρα του τελικού εκνεύρισαν τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Νίκο Λάσκαρη που ως γνωστόν κατάγεται απο την πόλη της Θράκης.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει εκνευρίσει τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος έχει ρίζες από την Ξάνθη καθώς είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να μπαίνουν σε αυτή τη συζήτηση τέτοιου είδους ζητήματα. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν μάλιστα ότι ο Άρης σκοπεύει να ενημερώσει επισήμως το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr