Αυτό είναι η ζωή…! Απόλαυση με Dirollo τσιζ «Ψωμί δεν είχαμε τυρί μας ήρθε…»

Κι αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε… Αγωνία για τον ανασχηματισμό, αν και όλοι οι ανασχηματισμοί είναι του τύπου «άλλαξε ο Μανωλιός», «πάρε τον πούλο σου εσύ, έλα εσύ…».

Πολύς ντόρος για την 31χρονη που πήρε τη θέση της αλληνής… Μα καλά δε σεβάστηκαν την ηλικία της; Τι κι αν ο νέος είναι ωραίος… Ο παλιός είναι αλλιώς… Όμως με την εμπειρία της πάνω στα «γεμιστά» άνεργη δε το βλέπω να μένει. Ίσως γίνει αντικαταστάτρια της Βέφας ή του Μαμαλάκη.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Ζουράρης. Αυτός δεν έχει θέμα με τα Θρησκευτικά αλλά με τα νέα Ελληνικά. Επιτρέπεται να μην ομιλούμε τη Δωρική ή έστω την αρχαία Ελληνική; Τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους θα τους στείλει στον Έβρο… Τόπος εξορίας και απειλής των προϊσταμένων προς τους υφισταμένους τους.

Ότι και να λένε οι άσχετοι εμείς είμεθα υπερήφανοι για το νομό μας. Δε μας πτοεί η απειλή του «Έβρου». Αντιθέτως η Θράκη είναι ξεχωριστός προορισμός και ας υπολείπονται πολλά να γίνουν, τα οποία μας οφείλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ας σοβαρευτούμε όμως γιατί μόνο υποβαθμισμένοι δε νιώθουμε. Η ατάκα αυτή προήλθε από τους στρατιώτες. Αναμφίβολα δύσκολες οι συνθήκες όταν φυλάς τα σύνορα μιας ακριτικής περιοχής και ο στρατός παλιά δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό «κολέγιο».

Ο πλανήτης από το καλό στο… καλλίτερο. Άντε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι… Άμα είσαι δισεκατομμυριούχος και πλανητάρχης γίνεσαι και ότι γουστάρεις. Μην τον βλέπετε ξανθά βαμμένα μαλλιά, αυτός έχει μυαλό ξουράφι. Σε μιάμιση ώρα μπορεί να μάθει τα πάντα για τη λειτουργία ενός πυραύλου δήλωσε (ανέκδοτο για ξανθιές). Δε θέλει να τον αγγίζουν… Έχει μικροβιοφοβία. Ένας ο μακαρίτης ο Τζάκσον και ένας αυτός. Ο Μπιλ, τουλάχιστον, δεν είχε τέτοια κωλύματα… Ότι του «καθόταν» το σαβούρωνε χωρίς φόβο αλλά με πάθος… Αντί για κάποιο άχρηστο αγαλματίδιο στα βραβεία Όσκαρ εισέπραξε το βραβείο του χειρότερου αντρικού ρόλου σε μια ταινία που πρωταγωνίστησε. Κι αυτός με όλα ανακατεύτηκε… Ήταν και μάγκας από τα γεννοφάσκια του. Πλάκωσε στο ξύλο το δάσκαλο της μουσικής και του μαύρισε το μάτι. Ένας αποτυχημένος συγγραφέας και ηθοποιός. Για να δούμε στον υποκριτικό ρόλο της πολιτικής τι θα προκάμει…

Μήπως και η Χίλαρι ήταν καλύτερη; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από το κακό στο χειρότερο… Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Έχει και ένα κοινό με το δικό μας τον Αλέξη. Υπόσχεται κι αυτός «λαγούς με πετραχήλια» που όμως δεν τα πραγματοποιεί.

Κι ενώ ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α. ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την μετακόμιση του στο Λευκό Οίκο, ετοιμάζει και ο Λιάγκας τα δικά του τα μπογαλάκια προς μετακόμιση στα Νότια προάστια αφού με τη Φαίη χώρισαν τα τσανάκια τους…

Αν είχαμε απασχολήσει το μυαλό μας με τα ευτράπελα της κυβέρνησης σε θέματα καυτά όπως η ανεργία, οι περικοπές, η βαριά φορολογία δε θα μας απασχολούσε το διαζύγιο Λιάγκα- Σκορδά ή άλλων «επωνύμων» και ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα στον τόπο μας. Όμως αυτό μας σερβίρουν, αυτό τρώμε κι εμείς. Ακόμα και τα ζώα ελέγχουν την τροφή που καταναλώνουν. Όλα τα κανάλια και το 90% όσων συναντούσα αυτό συζητούσαν τις τελευταίες μέρες. Ενώ υπάρχουν τόσα δράματα γύρω μας το εύκολο μας αναλώνει και έτσι μας θέλουν… «αναλώσιμους»… Και ποιος μας φταίει; Ο εαυτός μας. Τι πιο σύνηθες από το χωρισμό ενός ζευγαριού. Αν όμως είσαι»διάσημος» παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Εδώ και χρόνια ασχολούμαστε με τους γάμους και τα διαζύγια των διάφορων τηλεπερσόνων… Έχουμε χάσει την ουσία και ασχολούμαστε με ανούσια θέματα… Με την κατρακύλα που έχουμε πάρει δεν υπάρχει σωτηρία. Τρώμε «πνευματικά» σκουπίδια χρόνια τώρα.

Ανέλεγκτα και ανεξέλεγκτα σαπίζει το πνεύμα μας, αλλοιώνεται η κρίση μας, χάνουμε το μέτρο. Το μόνο σίγουρο πως είμαστε σε λάθος δρόμο. Εστιάζουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος και το δάσος είναι ο λαός… Ο βασανισμένος λαός. Η κάθε κυβέρνηση είναι μια μικρογραφία του ίδιου του λαού. Η εξουσία δε χαλάει τον άνθρωπο, απλά τον αποκαλύπτει. Δε μπορείς να κατηγορήσεις τον Χ πολιτικό για εγωιστική και συμφεροντολογική συμπεριφορά όταν κι εσύ κάνεις το ίδιο όταν βρεις ευκαιρία. Ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Αλλαγή συνειδήσεως χρειαζόμαστε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο