Αρνητικό το κλίμα για την υποψηφιότητα Μέτιου από τα στελέχη της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

Με ζητούμενο την ενότητα της παράταξης και τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου περίπου 30 περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες από τον συνδυασμό της «Περιφερειακής Αναγέννησης», και από τους 5 νομούς της ΑΜΘ, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και τον αρμόδιο του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, στην πλειοψηφία τους, επιβεβαίωσαν τη δυσαρέσκεια που εδώ και καιρό φημολογούνταν ότι υπάρχει σε αρκετά στελέχη της παράταξης, αναφορικά με μία νέα υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με την στήριξη της Νέα Δημοκρατίας. Άλλωστε, από τα ‘σπλάχνα’ της «Περιφερειακής Αναγέννησης» έχει εδώ και λίγες μέρες προκύψει και η πρώτη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αυτή του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, με κάποιους να εκτιμούν πως δεν θα είναι η τελευταία, εφόσον η ΝΔ καταλήξει στο πρόσωπο του κ. Μέτιου.

Η συνάντηση κράτησε κάτι λιγότερο από 3 ώρες και πέρα από τα στελέχη που εκφράστηκαν αρνητικά για την υποψηφιότητα Μέτιου, υπήρξαν και πρόσωπα που δήλωσαν ανοιχτά είτε πως στηρίζουν τον νυν περιφερειάρχη, είτε πως απλώς θα σεβαστούν την επιλογή του κόμματος. Σημειώνεται πως από τους διαφωνούντες παραδόθηκε στα κεντρικά στελέχη της ΝΔ που ήταν παρόντα στη διαδικασία, μία κοινή δήλωση, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφουν 18 άτομα. Στη δήλωση αυτή οι υπογράφοντες, μεταξύ άλλων, καταλήγουν: «Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση επιλογής υποψηφίου επικεφαλής Περιφερειάρχη,  με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του, στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της περιφέρειάς μας, σημεία που δεν υπάρχουν τα τελευταία δύο χρόνια».

Σημειώνεται πως ο κ. Μέτιοςκλήθηκε λίγο πριν το τέλος της σύσκεψης εντός της αιθούσης, εκφράζοντας την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως καταγράφηκαν και θα μεταφερθούν όλες οι απόψεις αρμοδίως και πως τον τελευταίο λόγο έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Μέτιο, όπως άλλωστε είναι γνωστό. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, όχι μόνο για το αν τελικά το κόμμα θα στηρίξει τον Χρήστο Μέτιο, αλλά και αν δεν γίνει αυτό, για το ποιον τελικά θα στηρίξει, αφού φαίνεται πως υπάρχουν μέσα στην «Περιφερειακή Αναγέννηση» τουλάχιστον 3 στελέχη που θα ενδιαφέρονταν να ηγηθούν του προεκλογικού αγώνα.

Σημειώνεται πως υπήρξαν στελέχη που μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ, πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την υποψηφιότητα Μέτιου με πολύ θερμά λόγια, λέγοντας πως θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Οι δηλώσεις αυτές, από τον αντιπρόεδρο, μάλιστα, του κόμματος, δείχνουν πως ίσως η απόφαση να είναι προειλημμένη, οπότε όλες αυτές οι συναντήσεις ίσως να μην έχουν νόημα, όπως παρατήρησαν κάποιοι σύμβουλοι, στους οποίους ο κ. Αυγενάκης φέρεται να απάντησε πως οι αναφορές Γεωργιάδη αποτελούσαν προσωπικές απόψεις του ιδίου και δεν δεσμεύουν το κόμμα.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του