efhmerida1

Ανησυχία της «ΑΝΑΣΑ» για το νέο Λύκειο των Φερών

Την ανησυχία της για την υπόθεση του νέου Λυκείου των Φερών εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΑΝΑΣΑ», επισημαίνοντας πως βρίσκεται σε εκκρεμότητα μία σειρά ενεργειών, από την πλευρά του Δήμου, η μη άμεση υλοποίηση των οποίων θέτει εν αμφιβόλω την χρηματοδότηση του έργου.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Μιχαηλίδης, η μη ένταξη μέχρι στιγμής, στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του νέου Λυκείου Φερών, σε αντίθεση μάλιστα με το Λύκειο και το Γυμνάσιο στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη, ανάγκασε προ μηνών τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς στην δημοτική ενότητα των Φερών, να προβούν δικαιολογημένα σε ένα νέο κύκλο διαμαρτυριών για την αρνητική αυτή εξέλιξη.

«Παρά τις διαχρονικές υποσχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ.Λαμπάκη, σχετικά με την ανέγερση ενός νέου σχολικού διδακτηρίου για την αναγκαία στέγαση του Λυκείου των Φερών, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης προέβαλε ως νέα δικαιολογία, πως η καθυστέρηση που υπάρχει οφείλεται αυτή την φορά στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» πρώην Ο.Σ.Κ.(Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων).

Οι ευθύνες που επέρριψε, είχαν να κάνουν με το θέμα της μελέτης του κτιρίου, θεωρώντας πως αυτό δεν ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του δήμου!!! Βέβαια απέκρυψε την αλήθεια, μια και τα αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα της Αλεξανδρούπολης, είχαν ώριμες μελέτες από την εποχή της δημαρχείας του κ.Αλεξανδρή, μια και η τότε δημοτική αρχή με ευθύνη του ίδιου του δήμου είχε φροντίσει έγκαιρα για αυτό, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης και υπενθυμίζει έγγραφο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ από τον περασμένο Μάρτιο, με το οποίο είχε ζητηθεί από τον κ.Λαμπάκη να προβεί σε συγκεκριμένες διορθωτικές ενέργειες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ίδιου του οικοπέδου, το οποίο μισθώθηκε και δεν αγοράστηκε, όπως είχε προτείνει η ΑΝΑΣΑ. «Οι ενέργειες του κ.Λαμπάκη στις παρατηρήσεις του σχετικού αυτού εγγράφου, έγιναν -προς γενική έκπληξη- με καθυστέρηση επτά (7) μηνών, όταν και έφερε σε δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου το σχετικό αίτημα!!!», τονίζει η παράταξη.

Η «ΑΝΑΣΑ» από τον περασμένο Νοέμβριο ζήτησε τόσο από τον δήμαρχο, όσο και από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» διευκρινιστικές εξηγήσεις, τονίζοντας τον κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες υποβολής του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. Κι ενώ ο δήμαρχος δεν απάντησε, όπως καταγγέλλει ο κ. Μιχαηλίδης, η απάντηση των Κτιριακών Υποδομών, ήρθε για να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό.

Σύμφωνα με αυτή, στις 16.12.2016 υπήρξε κοινή σύσκεψη παρουσία και του Δημάρχου, σύμφωνα με την οποία απεφασίσθη, πως πέρα από την συνηθιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας από τις δικές τους υπηρεσίες, ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης είναι αυτός που οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες συμπληρωματικές μελέτες καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες, για την κοστολόγηση του έργου, την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Συνημμένα κοινοποιήθηκε στην «ΑΝΑΣΑ» και το από 28/12/2016 έγγραφο των Κτιριακών Υποδομών προς το γραφείο του δημάρχου, σύμφωνα με το οποίο εκκρεμούν από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου μια σειρά ενεργειών, οι οποίες κατά την εκτίμηση της παράταξης, «θέτουν σε αμφιβολία το κατά πόσο πλέον προλαβαίνουμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο προς χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της περιόδου 2014-2020. Όλα αυτά τα νέα στοιχεία τα οποία και επιμελώς απέκρυπτε ο κ. Λαμπάκης, τα θέσαμε υπό μορφή ερωτήματος-ενημέρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης και φυσικά με την ίδια υπευθυνότητα καλούμαστε να ενημερώσουμε και τους δημότες κυρίως της δημοτικής ενότητας των Φερών.

Οι συνήθεις υπαινιγμοί του κ.δημάρχου ότι ασκούμε «κατασκοπευτική αντιπολίτευση» όπως χαρακτηριστικά συνηθίζει να αναφέρει, δηλώνουν την ενοχή του ως προς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την διοίκηση του δήμου, καθώς και την απαξίωσή του προς του θεσμούς και το Δημοτικό Συμβούλιο» καταλήγει η ανακοίνωση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr