Ήρθαν οι Κινέζοι με προοπτική επενδύσεων!

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν την Πέμπτη εκπρόσωποι του κινεζικού επενδυτικού ομίλου SinoFortone και της βρετανικής Navision Capital Partners. Σε συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πλευρών, με φόντο το λιμάνι.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος με την παρουσία των εκπροσώπων του Ομίλου Dr. Peter Zhang και Sir Richard Heygate.

Οι εκπρόσωποι της SINOFORTONE επισήμαναν την στενή σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και ότι η Κίνα υλοποιεί μία διεθνή στρατηγική με την επωνυμία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», που αποσκοπεί στην εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και της Κίνας.

Ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης αποτελεί στρατηγικό σταθμό στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και της εμπορικής διακίνησης (όπως είναι ο εμπορικός «δρόμος του μεταξιού»).

Για τους λόγους αυτούς προτάθηκε η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την έναρξη συζητήσεων, για την διακρίβωση των παραπάνω αλλά και την αναζήτηση τρόπων και διαδικασιών χρηματοδότησης για έργα βελτίωσης στον λιμένα που θα τον καταστήσουν στρατηγικό κόμβο στη διακίνηση φορτίων.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Ομίλου για τις σημερινές υποδομές του λιμένα, τις ενέργειες που έχουν γίνει ή που προωθούνται στον τομέα αυτό και τις εκτιμήσεις για τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται.

Κατάληξη της συζήτησης υπήρξε η σύνταξη και υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ μεταξύ των δύο πλευρών με ανάλογο περιεχόμενο, καθώς και η άμεση σύσταση Ομάδας Εργασίας για να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα.

Ήρθαν οι Κινέζοι με προοπτική επενδύσεων!

Δύο λόγια για τις εταιρείες

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις δύο εταιρείες, εκπρόσωποι των οποίων επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη.

Η SinoFortone, που λαμβάνει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής της από το κινεζικό κράτος, χαρακτηρίζεται από οικονομικές ιστοσελίδες ως ένας ιδιαιτέρως «επιθετικός» επενδυτής, με υψηλότατες επιδόσεις, έχοντας ηγηθεί projects στη Μεγάλη Βρετανία αξίας 5,2 δισεκατομμυρίων αγγλικών λιρών μέσα σε ένα χρόνο. Από οικολογικά πάρκα μέχρι δρόμους, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, λιμάνια και σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιούνιο ο Independent, η SinoFortone έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Liverpool!

Η βρετανική Navision Capital Partners είναι εταιρεία συμβούλων, η οποία συνεργάζεται στενά σε όλο τον κόσμο με επιχειρηματικούς ομίλους, για θέματα επενδύσεων και οικονομικής υποστήριξης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του