Έρχεται και στην Αλεξανδρούπολη μια ποδηλατάδα διαφορετική από τις υπόλοιπες

Το Wheeling2help είναι μια ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και θα τελειώσει στο Ηράκλειο, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Εμπνευστές του όλου εγχειρήματος είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών, ο Έλπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή από το να συνδυάζεις τον αθλητισμό, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό και όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά.

Με αφορμή την ποδηλατάδα ο διοργανωτής της, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, θα κάνει μια εκστρατεία crowdfunding από τη σελίδα: http://www.wheeling2help.com/. Μέσω αυτής της σελίδας θα μαζευτούν χρήματα για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξίδιων, τα οποία ισάριθμα θα δοθούν στις 20 πόλεις από όπου θα περάσει η ποδηλατοδρομία (5 αμαξίδια για την Αλεξανδρούπολη).

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το Wheeling2help κάνει στάση στην Αλεξανδρούπολη και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με συντονιστή τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης οργανώνει μια Γιορτή Εθελοντισμού στο Πάρκο Ανεξαρτησίας. Καλούμε τους συλλόγους της πόλης να πάρουν μέρος στη γιορτή με την διοργάνωση-υλοποίηση διάφορων εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερώσεων εκείνη την ημέρα, η οποίες θα έχουν να κάνουν με την αναπηρία, τον αθλητισμό, την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Τι είναι το wheeling2help

Το wheeling2help είναι, όπως δηλώνει και το όνομά του, μια ποδηλατάδα διαφορετική από τις υπόλοιπες με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Ας δούμε τώρα και τις λεπτομέρειες. Εμπνευστές του όλου εγχειρήματος είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών, ο Έλπις Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή από το να συνδυάζεις τον αθλητισμό, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό και όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά. Μ’ αυτό το σκεπτικό γεννήθηκε και το wheeling2help (ποδηλατώ για να βοηθήσω) και ανάμεσα στις άλλες δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει, έρχεται να προστεθεί και η συγκεκριμένη.

Στις 7 του Σεπτέμβρη, τη μέρα που ξεκινάει στην Κων/πολη η Παραολυμπιάδα, οΈλπις και η Δώρα θα ξεκινήσουν από κει με τα ποδήλατά τους και θα διασχίσουν 20 πόλεις και συνολικά 1.700 χμ σε 32 μέρες με τελικό προορισμό το Ηρακλειο της Κρήτης.

Η Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει το δεύτερο σταθμό μετά την Κων/πολη και την πρώτη πόλη επί Ελληνικού εδάφους. Θα ακολουθήσουν η Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα κ.α.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή που θα στήσουμε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Φάρου της Αλεξανδρούπολης.Ελάτε να ενημερωθείτε για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και να ψυχαγωγηθείτε με όμορφες δράσεις, μουσική, χορό και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους. Και βέβαια, να συνοδεύσετε τον Έλπι και τη Δώρα στη μοναδική αυτή ποδηλατάδα για καλό σκοπό.
Να είστε όλοι εκεί!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr