Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο στην Αλεξανδρούπολη;

Άλλη μία καταγγελία για ένα φρικτό έγκλημα, που συνέβη μέρα μεσημέρι, στο πάρκο των προσκόπων – Οι φερόμενοι ως δράστες είναι δύο νεαροί άνδρες – 2.000 δίνει η «Κιβωτός» σε όποιον δώσει αξιόπιστες πληροφορίες

Άλλο ένα φρικτό έγκλημα εναντίον ενός ανυπεράσπιστού ζώου καταγγέλλεται πως συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με 17χρονο μαθητή, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία, δύο νεαροί άνδρες, περίπου 25 ετών, χτύπησαν μέχρι θανάτου έναν αδέσποτο σκύλο, ο οποίος ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά.

Το περιστατικό σύμφωνα με την καταγγελία έλαβε χώρα γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, μέσα στο πάρκο προσκόπων και σχεδόν δίπλα από μία στάση αστικών που υπάρχει επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο μαθητής, κινούνταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν άκουσε τα ουρλιαχτά του ζώου και είδε δύο νεαρούς άνδρες, με ξύλα στα χέρια, να χτυπούν τον σκύλο στο κεφάλι. Έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας να σταματήσουν, οι  θρασύδειλοι όμως το έβαλαν στα πόδια. Ο αυτόπτης μάρτυρας, παρά το σοκ, κατάφερε να ενημερώσει τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός», ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Ο κ. Ράπτης ενημέρωσε με τη σειρά του την αστυνομία. Επίσης, ειδοποιήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ζιώγας, ο οποίος τόνισε από την πρώτη στιγμή πως ο δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι επικίνδυνοι δράστες. Διεξάγονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο νεκρό σκυλάκι, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία  θανάτου και να συμπεριληφθεί στο φάκελο της μήνυσης κατά αγνώστων που θα καταθέσει ο δήμος.  Η «Κιβωτός» από την πλευρά της δίνει 2.000 ευρώ αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Το θέμα έγινε viral στα social media και σε ιστοσελίδες όλης της χώρας. Να σημειωθεί πως πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε άλλο ένα τραγικό συμβάν, με κουταβάκι το οποίο βρέθηκε καρφωμένο σε κάγκελα αυλής στο κέντρο της πόλης. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, φιλόζωος ή μη, η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη, έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Επικίνδυνοι εγκληματίες, με νοσηρά μυαλά, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μπορεί αύριο να μη σταματήσουν στο ζώο, αλλά και προχωρήσουν σε κάποιο παιδί. Οι πολίτες ζητούν άμεσα από την αστυνομία και την εισαγγελία να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να βρεθούν οι δράστες, προτού προκύψουν και νέα θύματα, αυτή τη φορά ανθρώπινα.

 

1 Σχόλιο

  • Λεωνίδας
    Posted 17 Ιανουαρίου 2019 23:09 0Likes

    Για το γεγονός ότι με τα αδέσποτα έχει παραγίνει το κακό, θα ασχοληθεί ποτέ κανένας? (για πχ, προχτές επιτέθηκαν σε ένα άντρα με ποδήλατο 6 σκυλιά.Αν ήταν παιδάκι στη θέση του, θα θρηνούσαμε , πέρα απτο σκύλο του άρθρου, και το χαμό του παιδιού )

Αφήστε ένα σχόλιο