Βουλγαρία: Αίρονται όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού από σήμερα

Πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα με το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ…

Στους περιορισμούς που αίρονται περιλαμβάνεται η χρήση προστατευτικών μασκών σε εσωτερικούς χώρους και των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για αλλοδαπούς από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα. Η άρση των μέτρων έρχεται καθώς η κεντρώα κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε να τερματίσει την κατάσταση συναγερμού σε εθνικό επίπεδο που εισήχθη πριν από δύο χρόνια, όταν ξέσπασε η πανδημία στη βαλκανική χώρα.
Η Βουλγαρία παραμένει το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μικρότερο ποσοστό κάλυψης εμβολιασμού, με λιγότερο από το 30% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο, εν μέσω δυσπιστίας προς τους κρατικούς θεσμούς και κακής ενημέρωσης απέναντι στα εμβόλια. Η πανδημία έχει σκοτώσει 36.498 ανθρώπους στη χώρα των 7 εκατομμυρίων. Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε τις τελευταίες 24 ώρες σε 1.698, πολύ πιο κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 12.399 που καταγράφηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Ποια μέτρα θα αρθούν στη Βουλγαρία

Άλλοι περιορισμοί που θα αρθούν είναι η υποχρεωτική κοινωνική απόσταση, τα όρια χωρητικότητας για εστιατόρια, θέατρα και εκδηλώσεις και διαδικτυακά μαθήματα σε πανεπιστήμια. Όλοι οι αλλοδαποί θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα εάν διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό Covid, το οποίο χορηγείται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από μόλυνση ή έχουν πρόσφατα βρεθεί αρνητικά στον ιό.
Στο μεταξύ, και η Ελβετία θα άρει από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου τους τελευταίους από τους εναπομείναντες περιορισμούς της για τον κορωνοϊό. Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη (30/3) από την κυβέρνηση της χώρας, καθώς η Ελβετία επιδιώκει μια κανονικότητα με την ύπαρξη του ιού. Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εγκαταστάσεις υγείας, καθώς και η απαίτηση αυτοαπομόνωσης για πέντε ημέρες έπειτα από θετικό τεστ θα καταργηθούν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
iefimerida.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο