efhmerida1

«Viral» το βίντεο-κάλεσμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Θερμή υποδοχή από τα ΜΜΕ και τα social media είχε το ιντερνετικό μήνυμα για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. «Η Εκκλησία αξιοποιεί τα μέσα αυτά για να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τον σύγχρονο άνθρωπο»

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσω ενός διαδικτυακού μηνύματος, επέλεξε να απευθυνθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, η οποία φέτος χαρακτηρίστηκε αργία.

Συνέπεια αυτού του χαρακτηρισμού ήταν ο μη υποχρεωτικός εκκλησιασμός των μαθητών την ημέρα του εορτασμού των Αγίων των γραμμάτων. Έτσι το κάλεσμα – προτροπή του Μητροπολίτη προς τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων επικεντρώθηκε στον εκούσιο εκκλησιασμό τους ώστε να μετατρέψουν “την αργία σε ελευθερία” και στη συνέχεια να πιούν τον καφέ τους.

Το βίντεο με το κάλεσμα, όπως ήταν φυσικό, προβλήθηκε στις 29 Ιανουαρίου από αρκετές τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αυτά διαθέτουν. Η «αντίδραση» των χρηστών του διαδικτύου και των επισκεπτών των ιστοσελίδων ξεπέρασε την οποιαδήποτε προσδοκία υπήρχε, αφού ήταν η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης πευθύνθηκε σε ένα σημαντικό και ουσιαστικό μέρος του ποιμνίου της επαρχίας μας, μέσω του διαδικτύου.

Κάνοντας μία ενδεικτική αναφορά στην «υποδοχή» που υπήρξε, σημειώνουμε ότι οι προβολές, συνολικά, ξεπέρασαν τις 40.000, με την ιστοσελίδα www.reportal.gr να έχει περισσότερες από 36.000, ενώ την ίδια στιγμή  οι κοινοποιήσεις σε τρεις ιστοσελίδες (reportal, e-evros και maximumfm) και στις σελίδες τους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άγγιξαν τις 500, οι αντιδράσεις (τα γνωστά «αρέσει/δεν αρέσει») ήταν περίπου 1450, ενώ, τέλος, τα σχόλια (τα περισσότερα θετικά χωρίς να απουσιάζουν και αρκετά με, ιδιαίτερα, κριτική στάση)  ανήλθαν στα 80.

Η πρόχειρη αυτή διαπίστωση για την απήχηση που καταγράφηκε σε μια πρωτοβουλία που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας συχνότερης επικοινωνίας του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου μέσω ενός σύγχρονου τρόπου, όπως είναι το διαδίκτυο.

«Οι λειτουργοί της Εκκλησίας μας κηρύττουν από άμβωνος, όπως ακριβώς ορίζει η παράδοσή της. Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν αποκηρύσσει και δεν δαιμονοποιεί τους, συνεχώς, εξελισσόμενους τρόπους επικοινωνίας, όπως είναι στις μέρες μας το διαδίκτυο. Μακριά από προπαγανδιστικές μεθόδους, προσηλυτισμό και κάθε είδους επιρροές ξένες προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου, η Εκκλησία αξιοποιεί τα μέσα αυτά για να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος σε πάρα πολλές περιπτώσεις και υπό τις δύσκολες συνθήκες των ημερών μας, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον πνευματικό βηματισμό του, θέτοντας σε διαρκή κίνδυνο της σωτηρία της ψυχής του» σχολίασε ο Σεβασμιώτατος, όταν του γνωστοποιήθηκε η θετική εξέλιξη με την απήχηση που είχε το πρώτο διαδικτυακό του μήνυμα – πρόσκληση προς τους μαθητές των σχολείων μας.

Το βίντεο με το μήνυμα στου κ. Ανθίμου μέσα από το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης:

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr