room-to-grow-bnner

Β. Μυτιληνός:«Ο Δήμαρχος ζητά τη γνώμη μας, χωρίς παζάρια και χωρίς να μας λέει ποτέ τι να ψηφίσουμε»

Για την πολύ καλή συνεργασία του με τον Γ. Ζαμπούκη, χωρίς να λείπουν αρκετές φορές και οι διαφωνίες, μιλά ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης»  

Της Κικής Ηπειρώτου

Την εκτίμηση ότι «η δημοτική αρχή ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματά της», εκφράζει μιλώντας σήμερα στη «ΓΝΩΜΗ» ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης» Βαγγέλης Μυτιληνός, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του, τόσο με τον Γιάννη Ζαμπούκη, όσο και  με τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, η συνεργασία αυτή δεν κρύβει από πίσω παζάρια και μυστικές συμφωνίες και ο ίδιος, συχνά διαφωνεί με τις επιλογές της διοικούσας παράταξης και γι’ αυτό εκφράζεται και ψηφίζει αναλόγως, με γνώμονα τη λογική, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπαίνω σε καλούπια»

Ένα μήνα πριν συμπληρωθεί χρόνος από τη νίκη της παράταξης Ζαμπούκη στις δημοτικές εκλογές, ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» κάνει έναν πρώτο απολογισμό, σημειώνοντας πως «η δημοτική αρχή ψάχνει ακόμη τα πατήματά της». Τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της παράταξής του, όπως επισημαίνει, έχουν μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο, ο οποίος ζητά, όπως λέει, τη γνώμη των άλλων παρατάξεων για διάφορα θέματα, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν έμπειρα στελέχη.

«Χαιρόμαστε να συμμετέχουμε και να βοηθάμε. Δεν υπάρχει καμία μυστική συμφωνία, κανένα παζάρι γύρω από αυτό το θέμα. Όταν θέλεις να παράξεις κάποιο έργο, δεν μπορείς να είσαι θεατής, και γι’ αυτό συμμετέχουμε ενεργά. Δεν ζήτησα ποτέ θέση για τον εαυτό μου, όμως, ως επικεφαλής παράταξης, σαφώς και θέλω τα στελέχη  μου να έχουν κάποια πόστα, ώστε να μπορούμε να βοηθάμε τον Δήμο μέσα από το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας. Έτσι, συμμετέχουμε στην ΤΙΕΔΑ, το Πολυκοινωνικό, την Οικονομική Επιτροπή, όπου ακούγεται η φωνή μας κι αυτό θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ, όμως, δεν ψηφίζουμε, αβλεπί, τα πάντα. Πάντα λέμε την άποψή μας και με γνώμονα τη λογική ψηφίζουμε, πολλές φορές και κατά μίας επιλογής της δημοτικής αρχής. Εξάλλου, ο Δήμαρχος ποτέ δεν μου είπε ‘ψήφισέ το αυτό, γιατί θέλω να περάσει’. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Κι έτσι λειτουργούμε όλοι στην παράταξή μας».

«Τα έργα στην παραλιακή σέρνονται»

Κάνοντας ένα σχόλιο για την απόφαση του Δήμου να κλείνει για τα οχήματα τμήμα της παραλιακής, από το βράδυ της Παρασκευής ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο κ. Μυτιληνός εμφανίζεται θετικός. «Είδα ότι το χάρηκε ο κόσμος, μια και το πεζοδρόμιο πλέον είναι πολύ στενό για να χωρέσει όλο τον κόσμο που βγαίνει για τη βόλτα του. Κι επειδή στην παραλία επικρατεί το αδιαχώρητο, είναι θετικό να μπορεί ο γονιός να αφήσει το παιδί του να παίξει πιο ελεύθερα και να είναι πιο άνετη η κίνηση των πεζών.

Θεωρώ ότι επειδή τα μαγαζιά είναι κλειστά και δεν χρειάζεται η τροφοδοσία τους, δεν επηρέασε αρνητικά την κίνηση στην πόλη, ήταν κάτι θετικό, τουλάχιστον για τους πεζούς». Αναφερόμενος στην αντίδραση της παράταξης Λαμπάκη, σημείωσε πως «πρόθεσή του πρώην Δημάρχου ήταν να γίνει πεζόδρομος στην παραλία, άλλο που τελικά ακολούθησαν 100 αλλαγές…»

Αναφορικά με τα έργα στην παραλία που έχουν «κολλήσει», ενώ έχει δοθεί νέα παράταση για την αποπεράτωσή τους, ο κ. Μυτιληνός σημειώνει πως προσωπικά είναι εναντίον των παρατάσεων, καθώς θα πρέπει κάποια στιγμή τα έργα να ολοκληρώνονται στην ώρα τους, και όχι να σέρνονται. Οι καθυστερήσεις έχουν μάλιστα ως συνέπεια, και λόγω της μεγάλης κίνησης, τόσο στον ποδηλατόδρομο, όσο και κάτω στους προσκόπους, τα έργα να υφίστανται φθορές δίχως να έχουν καν ολοκληρωθεί.

«Άχαρα τα διά περιφοράς δημοτικά συμβούλια»

Ο κ. Μυτιληνός σημειώνει πως η διαδικασία των διά περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όλο αυτό το διάστημα είναι άχαρη και αντιπαραγωγική. «Δεν δίνεται, με τον τρόπο αυτό, η ευχέρεια σε έναν επικεφαλής ή δημοτικό σύμβουλο να εκφέρει άποψη. Είναι ένα ξερό «υπέρ, κατά, λευκό», κάτι πολύ δεσμευτικό για έναν σύμβουλο ενεργό, που έχει άποψη και θέλει να τη λέει.. Νομίζω έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν να γίνονται  δια ζώσης οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς έχει μόνο 9 μέλη και η αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου έχει άνεση χώρου. Πάντως, εκτιμώ ότι εφόσον ανοίξει και η εστίαση και σιγά-σιγά αίρονται τα αυστηρά μέτρα, θα επιτραπούν, ίσως εντός Ιουνίου, οι συνεδριάσεις και των δημοτικών συμβουλίων διά ζώσης».

«Να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για την στήριξη της αγοράς»

Αναφορικά με την στήριξη της τοπικής οικονομίας, μέσα από μέτρα και πρωτοβουλίες του Δήμου, ο κ. Μυτιληνός σημειώνει πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια βοήθειας των επαγγελματιών και των εργαζομένων,  βάσει όσων ορίζει ο νόμος.

Όπως αναφέρει, η εστίαση και τα ξενοδοχεία είναι οι δύο πιο σκληρά πληττόμενοι κλάδοι και γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχθούν με γενναίες αποφάσεις, τοπικά, αλλά και κεντρικά, επισημαίνοντας πως η «πάσα» που έδωσε η κυβέρνηση στους Δήμους δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα έπρεπε το κράτος να φροντίσει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες των επαγγελματιών που επλήγησαν απολύτως, καθώς το τελευταίο δίμηνο δεν είχαν ούτε 1 ευρώ έσοδα.

Επίσης, σημείωσε πως θα πρέπει  να υπάρξει μέριμνα για όλες τις δόσεις που δεν πληρώνονται το διάστημα αυτό και μεταφέρονται τον Αύγουστο, καθώς ούτε τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν από την πλειοψηφία του  κόσμου. «Το πρόβλημα θα είναι τεράστιο τον Σεπτέμβριο και θα πρέπει να υπάρξει φροντίδα και για αυτόν που πρέπει να πληρώσει, αλλά και για εκείνον που περιμένει να πληρωθεί», επισημαίνει ο κ. Μυτιληνός και ευελπιστεί σε κρατική ενίσχυση-ανάσα ζωής για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τον μήνα Ιούλιο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο