Τουρκία: Έρχεται νόμος για την μαντίλα

Ανταπόκριση για την ΕΡΤ:Αριάνα Φερεντίνου

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Συνάντηση Διαβούλευσης με τους επαρχιακούς μουφτήδες στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συμμετείχαν περίπου 900 μουφτήδες από τις 91 επαρχίες της Τουρκίας, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει σύντομα στην Εθνοσυνέλευση συνταγματική τροποποίηση για την υπόθεση της μαντίλας αλλά και για το θεσμό της οικογένειας που θα στηρίζεται στην ένωση άνδρα και γυναίκας. Με τη συνταγματική τροποποίηση στοχεύουμε να προστατεύσουμε την οικογένεια που απειλείται από αποκλίνοντα ρεύματα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις οργανώσεις των ΛΟΑΤΚΙ.

«Οι δάσκαλοί μας παίζουν αναντικατάστατο ρόλο όχι μόνο από βήμα του τζαμιού, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Είχαμε πάντα μαζί μας τους δασκάλους και τους κληρικούς, μαζί με τις οικογένειές μας. Η μεγαλύτερη ευθύνη για την καθοδήγηση και την ενημέρωση της νεολαίας μας βαραίνει εσάς», είπε απευθυνόμενος στους μουφτήδες.
«Όσοι ξέφυγαν από το βάλτο της άγνοιας με τη χάρη του Αλλάχ έχουν γίνει τα πολικά αστέρια της ανθρωπότητας. Η δύσκολη διαδικασία που περνά ο κόσμος αποκαλύπτει τις ζωογόνες αρχές του Ισλάμ. Παρ’ όλες τις πιθανότητες, η ανθρωπότητα χάνει όλο και περισσότερο από το πνευματικό της ύψος. Οι υλιστικές ιδεολογίες οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή».
«Εάν δεν ενεργήσουμε τώρα και δεν λάβουμε έγκαιρα μέτρα, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Με αυτή την πρόταση τροποποίησης (του συντάγματος) στοχεύουμε στην προστασία του οικογενειακού θεσμού παρέχοντας παράλληλα συνταγματικές εγγυήσεις για τη μαντίλα,» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος καταλήγοντας: «Ισχυρή οικογένεια, δυνατό έθνος. Μόλις δημιουργήσουμε γερές οικογένειες, το έθνος μας θα είναι πιο δυνατό».

ΕΡΤ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του