Τον Μάρτιο ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Με συνέντευξη του στον έντυπο τύπο, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr για την ημερομηνία διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο ως το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου ως την πιθανότερη ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Μάλιστα, στην περίπτωση που κάτι καθυστερήσει τις διαδικασίες, ο διαγωνισμός θα μετατεθεί μόλις μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.

Την είδηση για την διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε για τον γραπτό διαγωνισμό: «Ο στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και αυτό προσπαθούμε. Κάθε μέρα που περνάει νιώθω και πιο πολύ ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Πολύ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ημερομηνία».
Θέμα χρόνου είναι λοιπόν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, και η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που θα επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr.
Η «μάχη» για μία θέση στο δημόσιο

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις του διαγωνισμού έσπασαν κάθε ρεκόρ, φτάνοντας τις 107.957. Ερωτηθείς για το εάν περίμενε τέτοια συμμετοχή και το πως εξηγεί τη μεγάλη επιθυμία για εργασία στο δημόσιο, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωσε: «Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο καθένας και η κάθε μία κάνει τις επιλογές του με τα δικά του κριτήρια. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιλογή αυτή να ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλει και μπορεί το κάθε άτομο, ώστε μέσα από την εργασία του να μην λύνει απλώς το υπαρκτό για όλους βιοποριστικό του ζήτημα, αλλά να βρίσκει και μία απασχόληση που να τον “γεμίζει” πνευματικά και συναισθηματικά».

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου, τα αποτελέσματα του πανελληνίου διαγωνισμού θα εκδοθούν μέσα σε ένα δίμηνο και οι επιτυχόντες, εφόσον ο γραπτός διαγωνισμός διεξαχθεί τον Μάρτιο, θα ξεκινήσουν να διορίζονται από το φθινόπωρο του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διορισμός των επιτυχόντων θα πραγματοποιείται με την έκδοση δεύτερης προκήρυξης που θα εκδίδουν οι φορείς του δημοσίου που έχουν ανάγκη από προσωπικό. Εφόσον οι επιτυχόντες του διαγωνισμού προηγούνται σε σειρά κατάταξης και κατέχουν τα πρόσθετα απαραίτητα προσόντα που θα ζητούνται στη δεύτερη προκήρυξη, τότε θα «αντλούνται» από τη «δεξαμενή» εργαζομένων και θα διορίζονται στις υπηρεσίες.

proson.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο