efhmerida1

Το ψηφιακό φροντιστήριο αλλάζει τα πάντα στα μαθήματα του σχολείου

  Το ψηφιακό φροντιστήριο ανακοινώνεται αύριο από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Τι αλλάζει στα μαθήματα, πώς οι μαθητές θα λύνουν τις απορίες τους online.

Το δημόσιο σχολείο περνά για τα καλά στην ψηφιακή εποχή, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαγνητοσκοπημένα αλλά και σε πραγματικό χρόνο φροντιστηριακού τύπου μαθήματα από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή τους μέσω της πλατφόρμας «Ψηφιακό Φροντιστήριο».

Το δημόσιο σχολείο αποκτά ψηφιακές διαστάσεις – Οι καινοτομίες που ανακοινώνει ο Πιερρακάκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αύριο ο  Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσουν το πλέγμα του Ψηφιακού Σχολείου που θα ενεργοποιηθεί στην πλήρη του μορφή από την επόμενη σχολική χρονιά 2024-25 για τη διευκόλυνση των μαθητών αλλά και την εξυπηρέτηση γονέων και κηδεμόνων.

Σημαντικός άξονας θα είναι η ανακοίνωση του ψηφιακού φροντιστηρίου που αποτελεί μια καινοτόμα και φιλόδοξη από πλευράς Υπουργείου Παιδείας πλατφόρμα για δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές σε πρώτο επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου σε Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά και προσεχώς για όλες τις τάξεις.  Σκοπός του είναι να προσφέρει μια επιπλέον ευκαιρία για μάθηση και υποστήριξη στους μαθητές, ιδιαίτερα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο, αλλά και για εκείνους που ζουν σε πιο απομακρυσμένα μέρη, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα φροντιστηρίων.

Όπως έχει προαναγγείλει σε σχετικές του συνεντεύξεις ο υπουργός «Έχουμε δρομολογήσει την Ψηφιακή Ενισχυτική Διδασκαλία, που θα βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις επιδόσεις τους. Πρόκειται για ένα ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαγνητοσκοπημένων και σε ζωντανή μετάδοση μαθημάτων και επιπλέον θα προσφέρει εργαλεία εμβάθυνσης και υποστήριξης. Αρχικά σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρόκειται να δημιουργήσουμε βίντεο με πρότυπες παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης. Επιπλέον σε κάθε ενότητα ο μαθητής θα μπορεί εφόσο ντο επιθυμεί ναχρησιμοποιήσει το εργαλείο της αυτοαξιολόγησης προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι όντως εμπέδωσε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος Πέρα από την ασύγχρονη εκπαίδευση θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο προκειμένου οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν πρόσθετη υποστήριξη από εκπαιδευτικούς».

Με οδηγό την τηλεκπαίδευση το ψηφιακό φροντιστήριο

Εξάλλου, όπως έχει τονίσει ο υπουργός «η Ψηφιακή Ενισχυτική Διδασκαλία αντανακλά την πρόθεση να αξιοποιήσουμε τόσο την εξοικείωση των παιδιών με τα ψηφιακά μέσα όσο και την πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσαμε από την τηλεκπαίδευση. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να προσφέρουμε προαιρετικό και αυτονόητα εντελώς δωρεάν σε κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή ένα επιπλέον εργαλείο υποστήριξης το οποίο μιλάει τη γλώσσα τους είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν οι νέοι και ταυτόχρονα πληροί τις εκπαιδευτικές προδιαγραφές.»

Ειδική πρόβλεψη για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Λυκείου, για τους μαθητές δηλαδή που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου προβλέπεται ζωντανή ψηφιακή διδασκαλία των μαθημάτων από εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές θα παρακολουθούν τον καθηγητή να διδάσκει και θα μπορούν να κάνουν και ερωτήσεις.

Η ψηφιοποίηση του σχολείου, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργού Παιδείας, θα ενισχυθεί και με άλλες καινοτομίες, όπως το ψηφιακό απουσιολόγιο και γενικότερα η ψηφιοποίηση διοικητικών εργασιών. Επίσης θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας e-parents, η οποία θα αντικαταστήσει το σύνολο της έγχαρτης επικοινωνίας των γονέων και κηδεμόνων με το σχολείο και την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να ενημερώνονται για τις απουσίες των μαθητών ή να δίνουν τη συναίνεσή τους για εκδρομές.

dnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr