Το μήνυμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» μετά την επίσκεψη των μελών της στην περιοχή 

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης θα εορταστούν μαζί με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Η Αλεξανδρούπολη έχει άλλωστε τη δική της ηρωίδα, που αφιέρωσε τη ζωή και το βιος της στον Αγώνα του 1821 για την ελευθερία. Από το Ηρώο της Δόμνας Βισβίζη, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τόνισε ότι οι σύγχρονες γυναίκες της Θράκης που προσφέρουν απλόχερα τις δυνάμεις τους για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής, συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό αλλά επίσης σημαντικό αγώνα, εκείνον που αφορά τα επόμενα 200 χρόνια.

Η απομονωμένη – κάποτε – περιοχή της Ελλάδας, έχει κάνει σήμερα σημαντικά άλματα. Αναπτύσσεται ταχύτατα και κατακτά το ρόλο που της αξίζει και δικαιούται. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής και τις προοπτικές των κατοίκων της. Οι επιχειρηματίες και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης κινούνται με το βλέμμα στο μέλλον.

Στην Θράκη όμως, αποτυπώνεται και ο αξιακός πλούτος της Ελλάδας. Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από την πολιτεία και τους πολίτες όλοι οι άνθρωποι και όλες οι θρησκείες καταδεικνύει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και το υψηλό επίπεδο πολιτισμού, εν αντιθέσει με τη γείτονα χώρα που κάνει βήματα προς τα πίσω βεβηλώνοντας την ιστορία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο