Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις υγειονομικές οδηγίες

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση για το ζήτημα του κορονοϊού από την Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία αναφέρει ότι όσοι μεταλαμβάνουν είναι ασφαλείς, προκαλώντας αντιδράσεις. «Θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος.

«Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, υπό την προεδρεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μελέτησε διεξοδικώς, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα του ιού Covid-19 (κορονοϊού)» αναφέρει η ανακοίνωση και προχωράει σε επισημάνεις «με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης».

Στην ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού «παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως».    «Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι΄αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους κρατών. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι «αντίδοτον του μη αποθανείν» και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως. Αυτονόητο θεωρείται, ότι η πίστη στο Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού», επισημαίνει. «Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει τα ανά τον κόσμον πνευματικά της παιδιά να εντείνουν τις προσευχές τους ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία», καταλήγει η ανακοίνωση….

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο