Το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης στη Μάλαγα της Ισπανίας!  

Συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus +. Μια Αξέχαστη εμπειρία για εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η δράση είναι μέρος μιας ευρύτερης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με τίτλο “Ένα ανοιχτό και δημοκρατικό σχολείο στη νέα εποχή”

Το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης τη σχολική χρονιά 2022-23 συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Erasmus+ KA122 (SCH – Short-term projects for mobility of learners and staff in school education). Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου, η διευθύντρια κ. Ευφροσύνη  Χαραλαμπίδου, η κ. Δουλάκη Χρυσή, χημικός, και η κ. Παναγιωτίδου Παναγιώτα, φιλόλογος, μετακινήθηκαν στη Μάλαγα της Ισπανίας με σκοπό τη συμμετοχή τους σε σεμινάριο με θέμα WELLBEING IN SCHOOLS Emotional Education to Teach Crucial Life Skills for a Peaceful School Environment (Ευεξία στα σχολεία Συναισθηματική Εκπαίδευση για τη διδασκαλία κρίσιμων δεξιοτήτων ζωής για ένα ειρηνικό σχολικό περιβάλλον).

Η δράση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που λαμβάνει μέρος με τίτλο “Ένα ανοιχτό και δημοκρατικό σχολείο στη νέα εποχή”. Η δεύτερη  από τις 4 μετακινήσεις πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3/7/2023  έως 7/7/2023 στην πόλη Μάλαγα της Ισπανίας. Στη διάρκεια του σεμιναρίου είχαμε την ευκαιρία  να εντρυφήσουμε σε τεχνικές που θα μας βοηθήσουν ως εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουμε μέσα στις τάξεις μας κλίμα δημοκρατίας, αλληλοσεβασμού και δημιουργίας.

Μελετήσαμε μεθόδους που θα μας βοηθήσουν να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση των μαθητών και να τους κάνουμε να αντιληφθούν ότι αποτελούν μέλη μιας ολομέλειας όπου η γνώμη και η προσωπικότητα όλων πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Το σεμινάριο ήταν βιωματικό και αυτό συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην επιτυχία του. Στη διάρκεια του σεμιναρίου ήρθαμε σε επαφή με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών ανταλλάξαμε απόψεις , μοιραστήκαμε εμπειρίες και όλη αυτή η εμπειρία λειτούργησε ανατροφοδοτικά για το εκπαιδευτικό μας έργο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του