Τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, οι διερευνητικές Ελλάδας –Τουρκίας

Σημείο τριβής οι εγγυήσεις που θα έπρεπε να δοθούν στην ελληνική πλευρά ότι για το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να ξαναβγούν τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη, κάτι που αρνούνταν ως δέσμευση η Άγκυρα.

Τη Δευτέρα, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, αναμένεται να επαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας. Η απόφαση φαίνεται να έχει ληφθεί μετά τις παρασκηνιακές επαφές που είχαν η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Γιαν Κέλερ.

Σημείο τριβής υπήρξαν οι εγγυήσεις που θα έπρεπε να δοθούν στην ελληνική πλευρά ότι για το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να ξαναβγούν τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη, κάτι που αρνούνταν ως δέσμευση η Άγκυρα.

Ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών που είχαν διακοπεί με ευθύνη της Άγκυρας το 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και επικεφαλής της ελληνικής πλευράς, ως γνωστόν, θα είναι ο πρώην πρέσβης Παύλος Αποστολίδης.

Η εξέλιξη αυτή περνάει για το Βερολίνο σε δεύτερη μοίρα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ενώ δυσκολεύει τη Λευκωσία στην προσπάθειά της για αυστηρές κυρώσεις στην Άγκυρα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απειλεί σε διαφορετική περίπτωση ότι θα μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία.

Ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο