Θλίψη από την κοπή μεγάλου δέντρου σε πεζόδρομου της Αλεξανδρούπολης

Δυσφορία και αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου  

Κύμα αντίδρασης και έντονης δυσαρέσκειας έχει προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης να κόψει το δέντρο (σφένδαμο) το οποίο βρισκόταν επί σειρά ετών στη συμβολή των οδών Σουλίου και Ειρήνης (στον πεζόδρομο όπου λειτουργεί γνωστό καφέ καφέ μπαρ.
Στην παρούσα χρονική περίοδο, διενεργούνται εργασίες ανάπλασης του πεζοδρόμου, ενώ όπως αναφέρει και το reportal.gr, η σχετική απόφαση για την κοπή του ελήφθη μετά από αίτηση ιδιώτη.

Στην απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια αναφέρεται:

Στις 25/1/2023 σε συνέχεια της υπ. αριθ. πρωτ.: 2186/23-01-2023 επείγον αίτηση του κ. Γ. Μ., με την οποία ζητείται η κοπή του δένδρου λόγω προβλημάτων που δημιουργεί στον πεζόδρομο κλπ. παράπλευρα του καταστήματος «THEMΑ», πραγματοποιήθηκε από τον υπάλληλο του Τμήματος Πρασίνου κ Μανωλίκα Δρόσο , αυτοψία, επί της οδού ΣΟΥΛΙΟΥ & ΕΙΡΗΝΗΣ και διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στο σημείο φύεται ένα(1) ΣΦΕΝΔΑΜΙ , στην μπροστινή πλευρά του κτηρίου της πολυκατοικίας του αιτούντος είναι μεγάλου ύψους , χονδρό κορμό με μεγάλα απλωμένα κλαδιά , στο οποία δεν υπάρχει ξήρανση του φυλλώματος και των κλαδιών.
-Οι επιφανειακές του ρίζες οι οποίες έχουν κοπεί πρόσφατα , έχουν σηκώσει τις πλάκες πεζοδρομίου και των φρεατίων , έτσι είναι δύσκολη η διέλευση των πεζών από τα σημείο.
-Το δένδρο είναι παράπλευρα στο κτήριο και δεν υπάρχει επαρκής χώρος για να αναπτυχθεί .
-Το δένδρο έχει πάρει κλίση από την κατακόρυφο και έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα , να πέσει προκαλώντας προβλήματα στους διερχόμενους δημότες και υλικές ζημιές στα παρακείμενα οικήματα.

Στην ίδια απόφαση γίνεται γνωστό ότι το δέντρο θα αντικατασταθεί με άλλο, μικρότερου μεγέθους. Η εξέλιξη αυτή έφερε κύμα δυσαρέσκειας και αρνητικών σχολίων στα social media, ενώ ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην απόφαση ασκεί η Οικολογική Εταιρία Έβρου.

«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα δέντρο που το έλεγαν «Σφένδαμο», και πρόσφερε τη δροσιά του σε έναν πεζόδρομο μιας πόλης που μισούσε τα δέντρα. Και μια μέρα, η επιτροπή της πόλης που μισούσε τα δέντρα και την αποκαλούσαν «επιτροπή ποιότητας ζωής της πόλης», αποφάσισε να τιμωρήσει τον «Σφένδαμο».

Έτσι η πόλη που μισούσε τα δέντρα, μπορεί πια να κοιμάται ήσυχη, γιατί χάρη στην «επιτροπή ποιότητας ζωής της πόλης», στον πεζόδρομό της, δεν υπάρχει πια ο «Σφένδαμος»» αναφέρει το σχόλιο της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου 

Γ.Π.

1 Σχόλιο

  • Xxx
    Posted 2 Φεβρουαρίου 2023 16:38 0Likes

    Η δημοτικη αρχή αυτής της πόλης έχει θέσει ως στόχο την απομακρυνση όλων των δέντρων κατ’ απαιτηση ιδιωτων, κυριως καταστηματαρχων. Ειναι να αναρωτιεται κανεις, μηπως τους πληρωνουν? Η δε επιτροπη ποιοτητας ζωης, απαραδεκτη! Ασχετοι, φιγουρατζηδες, ανικανα ανθρωπακια στο συνολο τους. Πουλανε και τη μάνα τους για μια ψήφο. Η χειροτερη δημοτικη αρχη που περασε απο αυτη την πολη.

Αφήστε ένα σχόλιο