Θετικός στον κορωνοϊό τρόφιμος σε γηροκομείο της Καβάλας

Στο σημείο βρίσκεται αυτή την ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Συναγερμός σήμανε από το βράδυ της Τετάρτης στο «Κωνστάντειο» Γηροκομείο Καβάλας, όταν τρόφιμος, ηλικίας πάνω από 75 ετών, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η ανησυχία που προκλήθηκε ήταν τεράστια, αφού στο γηροκομείο διαμένουν περίπου 40 ηλικιωμένοι. Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και ξεκίνησαν έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους τρόφιμους του γηροκομείου, αλλά και στις επαφές του θετικού στον κορωνοϊό ηλικιωμένου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ο θετικός στον κορωνοϊό ηλικιωμένος είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε στη γειτονική Ξάνθη. Στο γηροκομείο επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής και εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι έχει ανεβάσει πυρετό.

Το πρωί της Δευτέρας του έγινε τεστ για τον κορονοϊό, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος ήταν θετικός στον ιό. Αμέσως, απομονώθηκε και μεταφέρθηκε στο ειδικό τμήμα για τον κορονοϊό του νοσοκομείου Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται. Μέχρι στιγμής ο ασθενής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο «Κωνστάντειο» Γηροκομείο και κάνει τεστ σε άλλους τρόφιμους, που ήρθαν σε επαφή με τον θετικό στον ιό ηλικιωμένο. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και προσπάθεια ιχνηλάτησης τυχόν άλλων επαφών του ηλικιωμένου, αν και δεν φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες τον επισκέφθηκε κάποιος συγγενής του ή φίλος του.

«Είναι καλό να βρισκόμαστε όλοι σε μία εγρήγορση, διότι χαλαρώσαμε πάρα πολύ. Πολλοί, μάλιστα, πιστεύουν και σε ανόητες φήμες ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Δυστυχώς, ως λαός το έχουμε το συνομωσιολογικό μέσα μας», τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Καβάλας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο