Θερμομέτρηση από σήμερα για όσους εισέρχονται στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Κλειστά όλα τα σχολεία, αλλά και το ωδείο, η βιβλιοθήκη και τα ΚΑΠΗ του Δήμου, τι ισχύει για το δημοτικό κολυμβητήριο

Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε από σήμερα το πρωί την εφαρμογή επιπλέον προληπτικών μέτρων, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Έτσι, όσοι εισέρχονται στο Δημαρχείο, προτού μπουν στο ασανσέρ, υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

 

Τι ισχύει για τις άλλες δομές του Δήμου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, και τη μη διάθεση χώρων σχολικών κτιρίων σε συλλόγους για τις δράσεις τους. Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση για τα ΚΑΠΗ, τα οποία θα μείνουν κλειστά για 4 εβδομάδες.

Αναφορικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο, σε διευκρινιστική ανακοίνωση, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης επισημαίνει πως θα παραμένει κλειστό έως τις 24 Μαρτίου και κατ’ εξαίρεση θα λειτουργήσει για τα αγωνιστικά τμήματα και τους διακεκριμένους αθλητές σύμφωνα με τα οριζόμενες υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κλειστό, με κάποιες εξαιρέσεις το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Για όλες τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις η λειτουργία τους ορίζεται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με παρουσία άνω των εξήντα (60) ατόμων στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος» (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020)

«Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στον δήμο μας. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (www.eody.gov.gr), στην τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής», τονίζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο