Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και φορείς

Επίσκεψη και ενημέρωση για τις πιέσεις των τελευταίων 24ώρων από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών

 

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο. Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που, όπως είπε, «βάζουν πάντα πλάτη».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επίσκεψη και στις Φέρες

 

Μετά την Αλεξανδρούπολη, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Εκεί, ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου. Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, η πίεση τα τελευταία δύο 24ωρα έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, και μετέδωσε το radioevros, τη νύχτα της Δευτέρας υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα. Η απόπειρα αυτή απετράπη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα. Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης. Αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου που είχαν έρθει να τον συναντήσουν.

Μάλιστα, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θα λήξει το θέμα της νομιμοποίησης των Καλυβών πήραν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι καλυβιέρηδες του Δέλτα του Έβρου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πάρις Παπαδάκης σύμφωνα με το reportal, ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε τη συνδρομή των καλυβιέρηδων, που μαζί με πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής συνδράμουν το έργο των δυνάμεων αποτροπής και έτσι «δεν θα περάσει ούτε ένας».

Ο Πρωθυπουργός στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών σήμερα το πρωί

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο