room-to-grow-bnner

«Οι θετικές εξελίξεις σε Γεωθερμία, ιαματικά θερμά στα Λουτρά δηλώνουν την αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η νυν δημοτική αρχή»

Ο υποψήφιος με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» Θέμης Κυριακίδης μιλά για την επιλογή του, τον στόχο του και τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο των δημοτών

 Στην τελική ευθεία έχει μπει η προεκλογική περίοδος για τις κρίσιμες  αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ΓΝΩΜΗ θέλοντας να συμβάλλει στον διάλογο , συνομίλησε με τον κο Θέμη Κυριακίδη υποψήφιο με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες»  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη , εκπροσωπώντας τη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης.

Ο ίδιος ζητά από τους πολίτες να δώσουν τη δυνατότητα στην παράταξή του να συνεχίσει με σχέδιο και συνέπεια το πρόγραμμά της για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δραστηριοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε στο πλευρό του κου Λαμπάκη

Γιατί να ψηφίσει κανείς Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη «Πολη και πολίτες»;

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι ο δήμαρχος που έπρεπε να εφαρμόσει τον “Καλλικράτη” και να είναι Δήμαρχος του διευρυμένου πλέον δήμου Αλεξανδρούπολης,με τις τρεις Δημοτικές Ενότητες Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Φερών.

Οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές μόνο εύκολες δεν ήταν για τη διοίκηση του Δήμου, αλλά μετά από 8 περίπου χρόνια δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης απέδειξε ότι είναι έντιμος, εργατικός και αποτελεσματικός. Το θάρρος και η τόλμη να αναλαμβάνει το οποιοδήποτε ρίσκο σε συνάρτηση με την πολυετή εμπειρία του αποδεικνύουν ότι είναι ένας δήμαρχος που αγαπά τον τόπο του και είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν προς όφελος πάντα των δημοτών του.

Κάποιοι λένε ότι δύο θητείες είναι πολλές. Τι απαντάτε;

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, όπως ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι πρώτος στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώτος στα ενεργειακά έργα (σύγχρονος οδοφωτισμός LED, γεωθερμία, τηλεθέρμανση) αλλά και στην κοινωνική πολιτική, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια ομάδα δυνατή, έμπειρη με τεχνογνωσία.

Για αυτό θα παρότρυνα τους συνδημότες μου να στηρίξουν τον Βαγγέλη Λαμπάκη και στην τρίτη θητεία του, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος της παράταξής μας «Πόλη & Πολίτες» για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας, το δικό μας και των παιδιών μας.

Ένας νέος άνθρωπος, με την ενασχόλησή του με την πολιτική, τι επιδιώκει;

Με την υποψηφιότητα μου στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης επιδιώκω να συμβάλλω κι εγώ άμεσα με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τη θέληση για προσφορά και συνεργασία μέσα σε μια δυνατή, έμπειρη και επιτυχημένη ομάδα, ώστε να έχουμε εφαρμόσιμες λύσεις για ένα καλύτερο αύριο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας. Τη δυνατότητα αυτή μου την έδωσε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Πόλη & Πολίτες, Βαγγέλης Λαμπάκης, με τον οποίο και επέλεξα να συμπορευτώ.

Ποιο/α είναι το μεγάλο ατού της Αλεξανδρούπολης και ποιο/α το μειονέκτημά της;

Το μεγάλο ατού του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι η γεωστρατηγική του θέση ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών καθώς παρέχει όλα τα μέσα μεταφοράς, οδικό, σιδηροδρομικό δίκτυο, διεθνή αερολιμένα και λιμάνι ως ο πρώτος δήμος στην Ευρώπη κατά την είσοδο από την Ασία, αλλά και ως ενεργειακός κόμβος. Η Αλεξανδρούπολη αλλάζει και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στον ενεργειακό χάρτη, στον χάρτη των μεταφορών και του εμπορίου και σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η εξωστρεφής πολιτική που ακολουθεί ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε ό,τι αφορά τα μειονεκτήματα δεν μπορώ να εστιάσω σε κάτι συγκεκριμένο γιατί η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά είναι πολλή μεγάλη και στόχος μου είναι ως ενεργός πολίτης να συμβάλλω στην ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Γεωθερμία, ιαματικά θερμά στα Λουτρά… προκλήσεις που έχουμε καθυστερήσεις ή μοχλός πραγματικής ανάπτυξης; 

Ξεκάθαρα αυτές οι δύο κατηγορίες δηλώνουν την αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η νυν δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Είναι καλό να γνωρίζουν οι δημότες ότι για τη γεωθερμία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατάφερε μετά από πολλή προσπάθεια το 2013-2014 να πάρει τη χρήση του γεωθερμικού πεδίου Αριστείνου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Πλέον, έπειτα από επίπονες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων, μελετών και αδειοδοτήσεων, το 2018 μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου της Αξιοποίησης Τμήματος Γεωθερμικού Πεδίου Αριστείνου και κατασκευή Αγροτικής & Αστικής Γεωθερμικής Τηλεθέρμανσης.

Με την κατασκευή του έργου των 18,5 χλμ δικτύου τηλεθέρμανσης όχι μόνο θα θερμανθούν 22 κτίρια δημοσίου χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένου του παιδικού χωριού SOS, αλλά θα μπορούν ακόμη να κάνουν αιτήσεις για χρήση του ζεστού νερού μικρές βιοτεχνίες και αγρότες για θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Σε δεύτερη φάση θα κατασκευασθεί μία μεγαλύτερη τηλεθέρμανση στους οικισμούς της Τραϊανούπολης, η οποία θα εξασφαλίσει φθηνή θέρμανση για τα σπίτια των δημοτών με αποτέλεσμα να έχουν εξοικονόμηση στο νοικοκυριό τους από τη μη κατανάλωση πετρελαίου.

Όσον αφορά στα Ιαματικά Λουτρά, το 2011-2014 διευθετήθηκε το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων ως η 12η ιαματική πηγή που πληροί τις προδιαγραφές.

Το 2017 και έπειτα, προχώρησαν οι μελέτες – αδειοδοτήσεις, ώστε να αναβαθμιστεί η ξενοδοχειακή εγκατάσταση και το εστιατόριο ενώ έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία αναλαμβάνει τη μελέτη  για την ανακαίνιση και επανάχρηση των  4 οθωμανικών λουτρώνων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα σύμπλεγμα αρχαιολογικού έργου με νέες κατασκευές, το οποίο όταν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο προς χρήση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή.

Ως μηχανικός στο επάγγελμα τι θα μπορούσατε να προτείνετε για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στην πόλη, στον Δήμο;

Μέσα από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως μηχανικός μπορώ να πω ότι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς και της καθημερινότητάς μας είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών.

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ψηφιακή πολιτική περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες που έχει θέσει ο επικεφαλής της παράταξής μας, Βαγγέλης Λαμπάκης καθώς «τρέχει» ήδη η εφαρμογή ClicknSpot, μέσω της οποίας ο δημότης έχει τη δυνατότητα με το έξυπνο κινητό του να γνωστοποιεί το πρόβλημά του ή το πρόβλημα της γειτονιάς του. Επίσης, προχωράει η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος έξυπνων εφαρμογών για να πληροφορείται ο δημότης μέσω κινητών για τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης αλλά και για το άδειασμα των κάδων. Στην ουσία έχει γίνει η αρχή και υπάρχει ο προγραμματισμός, ώστε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να περιλαμβάνεται μέσα στις Έξυπνες Πόλεις. Δεν μας μένει παρά να εξελίξουμε κι άλλους τομείς των νέων τεχνολογιών και να τους αναπτύξουμε.

Ως μηχανικός δεν μ’ αρέσει να λέω πολλά λόγια αλλά με σχέδιο και συνέπεια να εφαρμόζω πρακτικά την καλύτερη δυνατή λύση.

 

Ποιος είναι ο Κυριακίδης Ευθύμιος (Θέμης)

Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ

Γεννήθηκε το 1982 στην #Αλεξανδρούπολη με καταγωγή από το Δωρικό Τραϊανούπολης.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο, με δραστηριότητα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα, από το 2008.

Από το 2011 είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Επαγγελματικής – ΕπιστημονικήςΈνωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών του Περιφερειακού Τμήματος Έβρου…

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο