Τέσσερις θάνατοι τροφίμων του Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης αυτή την εβδομάδα

Τέσσερις τρόφιμοι του Γηροκομείου της Αλεξανδρούπολης έχασαν τη ζωή τους αυτήν την εβδομάδα. Οι τρεις τους νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο μας για αρκετές ημέρες, θετικοί στον κορωνοϊό και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ η τέταρτη απώλεια αφορούσε τρόφιμο θετικό στο νέο ιό χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα, κατέληξε μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα για ασθενείς Covid-19 του Γηροκομείου από ανακοπή καρδιάς.

Την θλιβερή αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη συνεχίζοντας σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου την εβδομαδιαία ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί της κρατούσης υγειονομικής καταστάσεως των Ιδρυμάτων μας. Όπως γνωστοποιεί ότι:

“Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει εντός του Ιδρύματος λοιμωξιογόνος εστία. Τα αποτελέσματα από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό μας ήταν αρνητικά για όλους. Πραγματοποιήθηκαν νέα τεστ σε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο την περασμένη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έγιναν από τον ΕΟΔΥ τεστ ανίχνευσης σε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Κατά την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους τροφίμων που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της πόλεώς μας για αρκετές ημέρες. Όλοι τους ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, ένας ακόμη τρόφιμος, θετικός στον κορωνοϊό, αλλά χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα, κατέληξε μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα για ασθενείς Covid-19 του Γηροκομείου από ανακοπή καρδιάς. Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους, υπάρχουν τρεις θετικοί οι οποίοι βρίσκονται σε «κατ’ οίκον» καραντίνα.

Ο Σεβ. Πρόεδρος και τα μέλη των Δ.Σ. των Ιδρυμάτων, μαζί με τους υπεύθυνους ιατρούς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τους λοιμωξιολόγους του Νοσοκομείου μας δίνοντας τις προβλεπόμενες με βάσει τα Πρωτόκολλα κατευθύνσεις και το προσωπικό μας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες διακονώντας τους ανθρώπους μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως”

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο