Τασούλα Σπυρίδου: «Η πρόληψη σώζει ζωές»

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», με την 25η Οκτωβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Τέτοια εποχή ο δραστήριος και με τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία, Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου «ΣυνεχίΖω», πραγματοποιούσε μια σειρά από ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ωστόσο λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού, φέτος τα σχέδια διαφοροποιούνται.

Η ΓΝΩΜΗ φιλοξένησε την πρόεδρο του «Συνεχίζω» κα Τασούλα Σπυρίδου, η οποία μίλησε για το τι προγραμματίζεται, για την καθημερινότητα των καρκινοπαθών σε συνθήκες πανδημίας και πόσο έχει επηρεαστεί το κομμάτι των εξετάσεων, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην ογκολογική μονάδα του ΠΓΝΑ αλλά και για την σημασία των προληπτικών εξετάσεων των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού αφού …. ‘Η πρόληψη σώζει ζωές»

Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας ο καρκίνος του μαστού είναι πρώτος σε συχνότητα εμφάνισης και δεύτερος ως αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

H πρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου «ΣυνεχίΖω», κα Τασούλα Σπυρίδου, με τον δημοσιογράφο της ΓΝΩΜΗΣ Γιώργο Πανταζίδη

Δείτε τη συνέντευξη:

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο