Τα παιδιά της «Άρσις» υιοθέτησαν έναν τυχερό γάτο

Ένα ζεστό σπίτι και μία νέα οικογένεια βρήκε ένας πρώην αδέσποτος γάτος από την Αλεξανδρούπολη, καθώς είχε την τύχη να τον υιοθετήσουν τα παιδιά του ξενώνα «Έλλη» από τη δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της «Άρσις».

Ο απόλυτα ήρεμος και τρυφερός γάτος με το όνομα Muskila εμφανίστηκε στην «Άρσις» πριν λίγο καιρό. Στην αρχή τα παιδιά της “Έλλης” είδαν το παιχνίδι μαζί του ως μια ευχάριστη δραστηριότητα, όμως σιγά-σιγά δέθηκαν και αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν.

Έτσι, ο Muskila είναι πλέον μέρος της οικογένειας του Ξενώνα “Έλλη” και ως εκ τούτου, έπρεπε να πάει στο γιατρό.

«Εξηγήσαμε στα παιδιά ότι η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι το ίδιο σημαντική με την επίσκεψη των ανθρώπων στον γιατρό και μάλιστα κάποια από αυτά συνόδευσαν τον γάτο τους στο Κτηνιατρείο της Βενετίας Καραγκούνη» αναφέρουν οι άνθρωποι της δομής.

Η κα Καραγκούνη εξέτασε τον Muskila, του χορήγησε τα απαραίτητα εμβόλια ενώ η ίδια και η βοηθός της έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά για την φροντίδα των ζώων.

«Τις ευχαριστούμε πολύ τόσο για τις συμβουλές, όσο και για την αφιλοκερδή φροντίδα στον γάτο μας!».

Ενημέρωση για την ατομική υγιεινή

Η υγιεινή διατροφή των φιλοξενούμενων παιδιών και γενικότερα η υιοθέτηση της υγιεινής στη ζωή τους αποτελεί κύριο στόχο της Άρσις. Σε συνέχεια της συνεργασίας με το Α ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν το σπίτι της δομής η κοινωνικής λειτουργός Τάνια Λαφτσή και η παιδίατρος Άννα Βέρστοβα που παρουσίασαν με πολύ κατανοητό τρόπο τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έκαναν σειρά ερωτήσεων προκειμένου να κατανοήσουν τη σημασία της ατομικής φροντίδας, για να συνειδητοποιήσουν τελικά ότι η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών, τη διατήρηση της υγείας και την καλλιέργεια της αισθητικής.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο