ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση της ΝΔ με πανδημία και κύμα ακρίβειας διαλύει τις Λαϊκές Αγορές”

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους από τη Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που, όπως ανέφερε, θα μετατρέψει «τις λαϊκές αγορές σε σούπερ μάρκετ».

Επιπλέον, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι «πολύ σοβαρό πλήγμα τόσο για την παραγωγή και τους παραγωγούς, όσο όμως και για το μέσο νοικοκυριό», καθώς οι λαϊκές αγορές είναι μία διέξοδος ποιοτική και φθηνή για τους πολίτες.

Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητη τη «σπουδή της κυβέρνησης» να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σε διάλυση των λαϊκών αγορών την χρονική στιγμή που «το ρεύμα έχει φθάσει τρεις φορές πάνω και τις τιμές όλων των βασικών προϊόντων έχουν πολλαπλασιαστεί».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέφρασε «την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ» προς τους παραγωγούς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η λογική της κυβέρνησης είναι «τα πάντα σε επαγγελματίες μεσάζοντες και καμία στήριξη στους παραγωγούς».

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις Λαϊκές Αγορές       

  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα στη Πανδημία και με κύμα Ακρίβειας:
– Διαλύει τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών – τη στήριξη των νοικοκυριών με φθηνά και φρέσκα προϊόντα.
– Εκτοπίζει τους παραγωγούς – μας στέλνει στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.
– Ξηλώνει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αντί για «άδεια» θα υπάρχει «θέση» που θα αποκτά κάποιος με διαγωνισμό.
– Βάζει κριτήρια για τις θέσεις: ΠΤΥΧΙΑ, ηλικία, αριθμό παιδιών (νέοι – πολύτεκνοι με πτυχίο!) ανεργία και αστεγία παραγωγού αγρότη ή πωλητή!
– Αποκλείει τους εκπροσώπους παραγωγών και μικροπωλητών από την λήψη αποφάσεων για ζητήματα που τους αφορούν.
– Διαλύει τις Αγορές Καταναλωτών.

– Κρύβει το πραγματικό σχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο σε μια σειρά ΥΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Θεωρεί ΝΙΚΗ του κινήματος εμπλεκομένων παραγωγών και καταναλωτών την απόσυρση διατάξεων, ανάθεσης των λαϊκών αγορών σε εταιρείες συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και αδειοδοτήσεων Νομικών προσώπων – Εταιρειών.
Συμπαραστέκεται στους συλλογικούς φορείς και καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τους θεσμικούς εκπροσώπους των λαϊκών αγορών.
Δεσμεύεται ότι θα καταργήσει όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, και των αγορών καταναλωτών. Θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις στις μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν “άλλα” συμφέροντα ενάντια στο όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο