efhmerida1

Γέφυρα Διδυμοτείχου: Δεν κλείνει, αλλά κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα όποια μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης στη γέφυρα, θα αποφασιστούν και θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ, μετά τον ενδελεχή έλεγχο στατικότητας
Τη διενέργεια επισταμένου ελέγχου της κεντρικής γέφυρας Διδυμοτείχου, ώστε να αποσαφηνιστεί ο βαθμός επικινδυνότητάς της και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, αποφάσισε εχθές (29/10) το βράδυ, σε έκτακτη συνεδρίαση του, το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου. Η συνεδρίαση είχε μοναδικό θέμα την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για τη γέφυρα της πόλης, που ομάδα πολιτικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έκρινε, μετά από αυτοψία, ότι φέρει βαριές βλάβες και κρίσιμες δομικές ανεπάρκειες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, τόνισε ότι η γέφυρα δεν θα κλείσει, αλλά θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να «τρέξουν» με διαδικασίες «κατεπείγοντος», όλες οι ενέργειες ελέγχου και παρεμβάσεων για την αποκατάστασή της. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Βαγγέλης Πουλιλιός, που αφού ξεκαθάρισε ότι από τον Νοέμβριο του 2025 η γέφυρα ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Διδυμοτείχου, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας, αλλά και οικονομική στήριξη της ΠΑΜΘ για ό,τι απαιτηθεί, τόσο στις μελέτες όσο και στις παρεμβάσεις που γίνουν.
Τα όποια μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης στη γέφυρα, θα αποφασιστούν και θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ, μετά τον ενδελεχή έλεγχο στατικότητας, που θα υποδείξει και το είδος των εργασιών που θα πρέπει γίνουν, αλλά και την αναγκαιότητα ή μη να κλείσει η γέφυρα. Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου, διαβεβαίωσε ότι «όλα θα γίνουν όπως πρέπει και σύμφωνα με την νομοθεσία».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr