ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για ΚΥΤ Φυλακίου : Εμμονή σε μια απόφαση κόντρα στη βούληση του λαού

«Στο τέλος, βέβαια, πάντα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε παρέμβασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος                                               

 Για «ελιγμούς, ψεύδη και υποκρισία» κατηγορεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την κυβέρνηση για το θέμα των δομών μεταναστών στο Φυλάκιο. Όπως επισημαίνεται σε παρέμβασή της, οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν, με διάφορα τερτίπια, να πείσουν για την ορθότητα των κυβερνητικών αποφάσεων, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως υπενθυμίζει είχε κάνει πράξη την πολιτική «καμία δομή μεταναστών ανατολικά του Νέστου».

Πιο αναλυτικά:
«Η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιμένει με εντολή Μητσοτάκη στην απόφαση της να προχωρήσει  στη δημιουργία της νέα δομή φιλοξενίας στο  Φυλάκιο Ορεστιάδας, αγνοώντας προκλητικά την τοπική κοινωνία που είναι αντίθετη σε αυτή την προοπτική σχεδόν καθολικά.

Οι βουλευτές της Ν.Δ αντιστρέφουν τον ρόλο τους και αντί να αγωνίζονται για τα προβλήματα των συμπολιτών τους, προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να πείσουν για την ορθότητα των κυβερνητικών αποφάσεων.

Η δημιουργία της νέας δομής στον Έβρο, όπως και να ονομαστεί, δεν είναι ουρανοκατέβατη, δεν είναι καιρικό φαινόμενο που πλήττει την περιοχή για να γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για την επίλυση του. Ο τρόπος είναι ένας,  να πάρει η κυβέρνηση  πίσω την απόφαση της και σε αυτό οι κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου θα έπρεπε ήδη να έχουν πιέσει . Η δυνατότητα να το κάνουν υπάρχει.

Εάν η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που θα μετατρέψει το νομό μας σε φυλακή ψυχών ,τότε σίγουρα με την απόφαση της για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας, η οποία είναι μεταγενέστερη της πρότασης , την ενισχύει.

Και αλήθεια φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ;

Φταίει που διαμόρφωσε εθνική γραμμή, η οποία εξαιρεί κάθε δομή ανατολικά του Νέστου, εξαιρεί δηλαδή τη Θράκη.

Εθνική γραμμή που μόνο οι άριστοι του ετσιθελικού νεο-Μητσοτακικού  κράτους κατάφεραν να “σπάσουν”».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο