Στον δημοσιογράφο Βασίλη Κάργα το βραβείο “Μαρκίδες Πούλιου 2019”

Στον δημοσιογράφο Βασίλη Κάργα θα δοθεί το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2019, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Με τον τρόπο αυτόν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγνωρίζει την πολύπλευρη προσφορά του συναδέλφου στη δημοσιογραφία της Περιφέρειας.

Ο Βασίλης Κάργας από τις αρχές της δεκαετίας του 80 έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο δημοσιογραφικό λειτούργημα συνεισφέροντας όσο λίγοι στην ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, προβάλλοντας όσο ελάχιστοι πρόσωπα που έγραψαν τη δική τους σελίδα στα δρώμενα της περιοχής μας, καθώς και στην ανάδειξη θεμάτων πολιτισμού ενδιαφέροντος.

Αποτέλεσε από τα ιδρυτικά μέλη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», συνεργάτης της ακόμη και σήμερα.  Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό Εξώπολις. Συνδιευθύνει την ιστοσελίδα artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (http://artpress.sundaybloody.com).

Η απονομή του βραβείου στον Βασίλη Κάργα θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στην καθιερωμένη γιορτή και κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), στις 12 το μεσημέρι.

Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη, Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, Νίκο Ασλανίδη, Αντώνη Κούρτη, Γιώργη Μελίκη, Θεόδωρο Ιωαννίδη, Χρίστο Ζαφείρη, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Σωτήρη Θεολογίδη, Ξενοφώντα Μαυραγάνη, Σταύρο Τζίμα.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο