Στα «σκαριά» δύο νέα Νηπιαγωγεία για την Αλεξανδρούπολη

Δρομολογείται η κατασκευή τους στην ανατολική πλευρά της πόλης

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, καταγράφει σήμερα η ΓΝΩΜΗ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή δύο νέων Νηπιαγωγείων, στην ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του ΚΕΓΕ.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 28/5, η Επιτροπή που έχει συσταθεί για την προετοιμασία του έργου, επισκέφθηκε και προχώρησε σε έλεγχο-αυτοψία ενός μεγάλου οικοπέδου, ιδιοκτησίας του Δήμου, στο οποίο προβλέπεται να κατασκευαστούν τα σχολεία.

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πληροφορίες αναφορικά με την χρηματοδότηση του έργου και λεπτομέρειες για τη δυναμικότητα των σχολείων και το χρονοδιάγραμμα, κάτι που θα γίνει από την πλευρά του Δήμου εν καιρώ.

Πάντως, είναι βέβαιο πως πρόκειται για μία άκρως θετική εξέλιξη, που θα δώσει «ανάσα» στην πόλη, καθώς είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα με την στέγαση πολλών σχολείων, ειδικά Νηπιαγωγείων,  τα οποία φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους που δεν καλύπτουν τις ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπάρχουν συζητήσεις και για οικόπεδο κοντά στο κολυμβητήριο, για τη δημιουργία νέων σχολείων, στο απώτερο μέλλον.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο