Ελένη Σκερλετοπούλου : «Μικροί και μεγάλοι χτίζουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα»

Ενόψει της έναρξης της νέας μαθητικής περιόδου, το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων περιστρέφεται γύρω από την εκπαίδευση. Οι ξένες γλώσσες είναι πάντα στο επίκεντρο αυτής της αναζήτησης. Αγγλικά, ισπανικά, τούρκικά, βουλγάρικα… Επιπλέον υπάρχουν και οι νέες προκλήσεις της εποχής μας, όπως η ρομποτική. Το φροντιστήριο Insight είναι παρόν κι εδώ, με ειδικά τμήματα ρομποτικής αλλά και συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Ποιες νέες μεθόδους διδασκαλίας παρέχει ένα σύγχρονο φροντιστήριο;

Οι μέθοδοι διδασκαλίας πρέπει να είναι ευέλικτες και να προσαρμόζονται σε κάθε εποχή και κάθε νέα ανάγκη.

Η μέθοδος Insight έχει ως επίκεντρο τον σπουδαστή και στοχεύει στην ευχάριστη και αποτελεσματική διδασκαλία. Η μέθοδος καλύπτει όλους τους μαθησιακούς χαρακτήρες μέσω της χρήσης τεχνολογίας όπως οι διαδραστικοί πινάκες αφής, η χρήση ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, το ηλεκτρονικό βιβλίο και η εφαρμογή αυτοαξιολόγησης του σπουδαστή. Επιπρόσθετα ενσωματώνει πρακτικές που καθιστούν το μάθημα ευχάριστο όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια στην αντίστοιχη γλώσσα, τα talking dice, τα projects, ο αυτοσχεδιασμός και άλλες πρακτικές.

Βλέπετε δεν μπορέις να παρακινήσεις ένα άνθρωπο. Όμως μπορέις να κάνεις ουσιαστικές παρεμβάσεις ωστε να προκαλέσεις αυτοπαρακίνηση. Άλωστε η βασική αρχή στην προσωπική αναπτυξη είναι η θέληση

Βρες την ξένη γλώσσα που σου ταιριάζει! 98% επιτυχία στα πτυχία ξένων Γλωσσών Lower, Αdvanced, Ρroficency, TUEIC, TUEFL, ΙΕLΤS, GΜΑΤ, ΒΕC και στα μαθήματα των Πανελληνίων.
Η τεχνολογία και το διαδίκτυο τι ρόλο έχουν παίξει στην εκμάθηση των γλωσσών;

Έχουν διευκολύνει το έργο του εκπαιδευτικού αλλά και του σπουδαστή. Μας βοηθούν να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες ευκολότερα και γρηγορότερα, να προσεγγίσουμε όλους τους σπουδαστές και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους. Βοηθούν ώστε το μάθημα να γίνεται περισσότερο διαδραστικό και βιωματικό. Επίσης, η πρόσβαση στην εκπαίδευση έγινε ευκολότερη για τους σπουδαστές που δε έχουν χρόνο και δε μπορούν να παρευρίσκονται σε μαθήματα λόγω εργασίας δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν από το χώρο τους.

Ποιοι είναι οι πιο «καλοί» μαθητές; Οι μικροί ή οι μεγάλοι;

Ποια η διαφορά; Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Όλοι είναι μαθητές. Η πρόκληση του αποτελεσματικού καθηγητή είναι να δημιουργήσει κίνητρα και να τους καθοδηγήσει ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές και τα ταλέντα τους. «Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει» με τα λόγια του William Arthur Ward (Αμερικανός συγγραφέας).

Πέρα από επαγγελματικό εφόδιο τι πιστεύεις ότι προσφέρει στο πνεύμα μας η γνώση μιας δεύτερης ή τρίτης γλώσσας.

H γλώσσα διευρύνει τους ορίζοντές μας. Μαθαίνουμε για νέους πολιτισμούς, διαφορετικούς τρόπους ζωής, διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Η γνώση μια ξένης γλώσσας είναι σαν να έχουμε διανύσει το μισό ταξίδι στην αντίστοιχη χώρα.

Σύμφωνα με μελέτες, η γνώση μιας δεύτερης ή τρίτης γλώσσας έχει άμεσο αντίκτυπο στην γνωστική διαδικασία. Παραδειγματικά η υπόθεση Sapir-Worf υποστηρίζει οτι η γλώσσα οδηγεί την οικοδόμηση της σκέψης και όχι το αντίθετο. Ως εκ τούτου ένα άτομο που μιλά δύο γλώσσες αντιλαμβάνεται τον κόσμό μέσα απο δύο διαστάσεις. O Howard Gardner ο οποίος αμφισβήτησε τις αρχές τις λογικής και αιτίας με την θεωρία της πολλαπλής ευφυΐας, επίσης αναφέρεται στην γλωσσική ευφυΐα και το ρόλο της στην μάθηση.

Συνεπώς ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου δίγλωσσων ατόμων διαφοροποιείται σε σχέση με αυτών που μιλούν μόνο την μητρική τους. Η διαφοροποίηση αυτή προσφέρει πολλά πνευματικά οφέλη, όπως ενίσχυση της σκέψης, ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων, βελτίωση μνήμης, αύξηση παρατηριτηκότητας, λήψη αποφάσεων, βελτίωση δεξιοτήτων, καθυστέρηση στα σημάδια άνοιας και τηςνόσου Αλτσχάιμερ καθώς και βελτίωση της γνώσης της μητρικής γλώσσας.

Βουλγαροκτόνου 3, Αλεξανδρούπολη | Τηλ. 2551032600 | enail : info@insight.edu.gr | web: www.insight.edu.gr | fb: Insight Education
Είναι ποτέ αργά για να μάθει κανείς μια νέα γλώσσα;

Είναι ποτέ αργά να ζήσεις; Είναι ποτέ αργά να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου; Είναι ποτέ αργά να βελτιώσεις τον εαυτό σου ή τις γνώσεις σου; Είναι ποτέ αργά να μάθεις τον κόσμο; Είναι ποτέ αργά να ταξιδέψεις με συνεπιβάτη το μυαλό σου και την φαντασία σου;

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι εφικτή για όλους τους ανθρώπους!

Πείτε μας δυο λόγια για τα μαθήματα ρομποτικής στο Insight

Zούμε στην οικονομία της προσοχής και την εποχή της πληροφορίας που σημαίνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι σήμερα, είναι αποδέκτες πλήθους πληροφοριών και γνώσεων .

Για να τις αφομοιώσουν καλύτερα ο ιδανικός τρόπος είναι η πράξη. Δηλαδή να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που έμαθαν και τι καλύτερο από το να δημιουργήσουν ή να κατασκευάσουν κάτι δικό τους, το οποίο σε συνεργασία με την ομάδα-παρέα τους, να μπορούν να του δώσουν «ζωή». Μέσα από την εκπαιδευτική Ρομποτική και τη μέθοδο S.T.E.A.M.(Science Technology Engineering Arts Mathematics) συνδυάζονται οι γνώσεις της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών-Ξένων Γλωσσών, των Μαθηματικών.

Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει επίσης σημαντικά οφέλη και στην ανάπτυξη συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Με λίγα λόγια τα παιδιά αποκτούν αντίληψη της σύγχρονης κοινωνίας, αναπτύσσουν ενσυναίσθηση, καλλιεργούν την δημιουργικότητα τους ενώ παράλληλα μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν σε ομάδες για να πετύχουν τους στόχους τους.  Όλα τα παραπάνω  βοηθούν τα παιδιά να χτίσουν τις απαραίτητες δεξιότητες της νέας εποχής.

Υπεύθυνη Σπουδών : Σκερλετοπουλου Α. Ελένη | Υπεύθυνος Ρομποτικής : Παπαχρυσαφακης Σταύρος

Μετά την πετυχημένη πορεία της ομάδας ρομποτικής στους αγώνες FLL Greece 2019 ανυπομονούμε για τη συμμετοχή νέων ομάδων στο Fll Greece 2020! Δήλωση Συμμετοχής από 2/9! Διάρκεια προπονήσεων 1/10 – 30/3

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο