Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Το πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών διεκπεραιώνεται με δυσκολία, ενώ υφίσταται σοβαρό ενδεχόμενο, ελλείψει προσωπικού, να σταματήσει η λειτουργία του ολοημέρου! Παράλληλα, τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στερούνται τις ειδικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις

της Κικής Ηπειρώτου

Σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία Τμήματος Ένταξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες, ενώ τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η λειτουργία του ολοήμερου!
Το θέμα αναδεικνύει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, την οποία μάλιστα κατέθεσε ως αναφορά στη βουλή και ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Όπως ενδεικτικά αναφέρεται, «το πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών διεκπεραιώνεται με δυσκολία και χάρη στην αυτοθυσία των δασκάλων, ενώ υφίσταται σοβαρό ενδεχόμενο, ελλείψει προσωπικού, να σταματήσει η λειτουργία του ολοημέρου, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον οικογενειακό προγραμματισμό».
Εξάλλου, την άμεση κάλυψη των κενών ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο και η διευθύντρια του σχολείου Αντιόπη-Ελένη Τεμπρίδου. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι άμεσες ανάγκες του σχολείου είναι 1 εκπαιδευτικός ΠΕ70, 6 ώρες Καλλιτεχνικών και ένας εκπαιδευτικός ΠΕ71 λόγω μακρόχρονης άδειας της τοποθετημένης εκπαιδευτικού. Δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΕΔΥ του σχολείου, αν οι μαθητές που παραπέμπονται δεν τυχαίνουν της απαιτούμενης υποστήριξης. Αναμένουμε επίσης και έναν εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης».

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

«Αξιότιμε Υπουργέ,

Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λειτουργεί υποδειγματικά εδώ και πολλά χρόνια και ξεχωρίζει πάντα για το πρόγραμμα σπουδών και τους ομίλους που λειτουργούν σε αυτό, καθώς επίσης και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κι απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, φέτος από την αρχή της χρονιάς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην στελέχωση του σχολείου με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται και κατόπιν να αποχωρούν, ενώ οι υφιστάμενοι εκπαιδευτικοί να διεκπεραιώνουν οριακά το πρόγραμμα των μαθημάτων, των ομίλων αλλά και του ολοημέρου, το οποίο αποτελεί βασική ανάγκη των γονέων και σοβαρή δέσμευση της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι φέτος δεν λειτουργεί στο σχολείο μας, το ΜΟΝΟ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Νομού Έβρου, Τμήμα Ένταξης με αποτέλεσμα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες να στερούνται τις ειδικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ομαλή ένταξη τους στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη.

Το πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών διεκπεραιώνεται με δυσκολία και χάρη στην αυτοθυσία των δασκάλων, ενώ υφίσταται σοβαρό ενδεχόμενο, ελλείψει προσωπικού, να σταματήσει η λειτουργία του ολοημέρου, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Εκπροσωπώντας τους γονείς του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης παρακαλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος προκειμένου να συνεχίσει το σχολείο μας να λειτουργεί με επάρκεια και αντάξια του τίτλου του ως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ, εκπληρώνοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή του.

Με τιμή

Για το ΔΣ το Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Η πρόεδρος ΜΟΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του